Έχετε παιδί; Δείτε ποιες παραστάσεις μπορείτε να δείτε

Ο Δράκος των χρωμάτων- Ένας ύμνος στη διαφορετικότητα

 «Ο Δράκος των χρωμάτων» είναι μία παράσταση-παιχνίδι για μικρά παιδιά 3 έως 7 ετών όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή.

Τρεις παιδικές παραστάσεις που θα σας καθηλώσουν

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Με πάνω από 10.000 θεατές ο «Δράκος των χρωμάτων» είναι μια ακόμα πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα και της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις πολύ όμορφες μελωδίες της! Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά!

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει «κυριολεκτικά» τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι! Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην «κοιλία» του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα για παιδιά από 3-6 ετών.

Συντελεστές:

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα Μουσική σύνθεση: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης Τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002 Διάρκεια: 60 λεπτά
Πότε: Κυριακή 3 & 10 Σεπτεμβρίου στις 18:00
Κυριακή 17 & 24 Σεπτεμβρίου στις 17:30
Κυριακή 1 & 8 Οκτωβρίου στις 17:00

Πού:

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403 , Χαϊδάρι 124 61
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 10€
Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων: 8€

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη, το 1993. Η καλλιτεχνική τους πορεία αφορά σε ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010, η αγάπη για τα παιδιά, αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με το θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων με αποδέκτη το παιδί. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα έχει δημιουργήσει, εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή, και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά κι εφήβους.

«Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...»

H πλέον κλασική παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out, συνεχίζει να προσκαλεί τα μικρά παιδιά στον μαγικό της κόσμο! Η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα «Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος...» ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές από την ομάδα του Θεάτρου Μορφές Έκφρασης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά, επιστρέφει!

Το «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...» είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!

- «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
- «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.
- «Όμως πού είσαι;»
- «Έλα να με βρεις!»

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους!

Τα παιδιά παίζουν μαζί μας:

Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!

Μουσική και τραγούδι:

Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.
Αξίες και έννοιες:
Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι.

Συντελεστές 

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία:
Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν:

Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Από την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή έως και τις 8 Οκτωβρίου 2023 στις 12:15 π.μ.

Πού παίζεται:

Βοτανικός κήπος Διομήδους
Ιερά οδό 403, Χαϊδάρι
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 10€

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top