8+1 νέα βιβλία για τους μικρούς αναγνώστες

Βιβλία για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών

Νέα βιβλία

Με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το star.gr και η Γεωργία Χάρδα, σας παρουσιάζουν νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων και επανακυλοφορίες με ποικιλία θεμάτων και υπέροχη εικονογράφηση. Παραμύθια που έρχονται από την Ισπανία, την Αμερική  αλλά και σημαντικές εκδόσεις Ελλήνων συγγραφέων.

«Μια Ιστορία λυπητερή, όχι και τόσο λυπητερή» του Χόρχε Μπουκάϊ

Όταν η απόμακρη και αντικοινωνική γιαγιά αρρωσταίνει και έρχεται να εγκατασταθεί στο σπίτι, η μικρή Σοφία και η μαμά της υποφέρουν από την κακότροπη ηλικιωμένη και η ζωή τους δυσκολεύει. Μα τι έχει πάθει αυτή η γιαγιά και φέρεται έτσι; Τι της έχει συμβεί και μισεί τους πάντες και τα πάντα; Μετά από λίγες εβδομάδες, η Σοφία αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η απότομη συμπεριφορά της γιαγιάς της είναι στην πραγματικότητα ένα πέπλο που προσπαθεί να καλύψει μια ιστορία απώλειας και μεγάλου πόνου. Η θάλασσα, η ποίηση και τα φυτά αποδεικνύονται τρεις πολύτιμοι συμπαραστάτες στον σκληρό εσωτερικό αγώνα που δίνουν οι τρεις γυναίκες ώσπου να κερδίσουν τα βαρύτιμα έπαθλα της συμφιλίωσης, της αυτογνωσίας και της συγγνώμης που χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera σε μετάφραση της Μαρίας Μπεζαντάκου.

Ελένη Καραγιάννη: «Η λύπη μας συμφιλιώνει με την πραγματικότητα»

«Καλές εικόνες, κακές εικόνες» της Jenson A. Kristen

Μια εξαιρετική ιδέα για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε  τα σημερινά παιδιά από την πορνογραφία!

Η εύκολη και συχνά αφιλτράριστη πρόσβαση των παιδιών μας στο διαδίκτυο, έχει ως αποτέλεσμα την έκθεσή τους από πολύ νωρίς σε πορνογραφικό υλικό. Το παγκόσμιο αυτό μπεστ σέλερ αφηγείται την ιστορία ενός νέου αγοριού που αντιλαμβάνεται μέσα από συζητήσεις με τους γονείς του τι είναι η πορνογραφία, γιατί είναι επικίνδυνη και πώς να την απορρίψει.

Το βιβλίο δίνει στους γονείς τα εργαλεία για να ξεκινήσουν μια ανάλογη συζήτηση με τα παιδιά τους αρκετά έγκαιρα ώστε να μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εξηγεί επιστημονικά, αλλά με όρους που ακόμα και τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν, την επίδραση της πορνογραφίας στον εγκέφαλο. Ενδυναμώνει τα παιδιά ώστε να αποφεύγουν την πορνογραφία, προτείνοντας ένα αποτελεσματικό σχέδιο 5 βημάτων.

Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών από τις  εκδόσεις Κάκτος και την Gordon Hellas.

10 συναρπαστικά αναγνώσματα για τους εραστές της λογοτεχνίας

«Δεν πειράζει , Άλεξ» τoυ καλλιτεχνικού ζευγαριού Κerascoet

Αυτός είναι ο Άλεξ, ο οποίος χαλάει κατά λάθος την εργασία ενός συμμαθητή του. Αυτοί είναι οι συμμαθητές του Άλεξ, οι οποίοι είναι πολύ θυμωμένοι και δυσαρεστημένοι με την πράξη του Άλεξ. Και αυτό είναι το αγοράκι του οποίου χάλασε η εργασία, αλλά βρίσκει τον τρόπο να συγχωρέσει τον Άλεξ. Ένα «βιβλίο χωρίς λόγια» με μια ιστορία απλή, αλλά με πολύ ισχυρό μήνυμα, για την αξία της συγγνώμης και τη δύναμη της συγχώρεσης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Ο κακός σπόρος» της Τζόρι Τζον

Best Seller New York Times

Μια νέα σειρά με απολαυστικούς και αξιαγάπητους ήρωες που προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τις αδυναμίες τους και να βρουν την ισορροπία και την ευτυχία παρουσιάσουν οι εκδόσεις Διάπλαση.

Είναι ένας κακός σπόρος. Πολύυυυ κακός. Πόσο κακός; Αλήθεια θέλετε να µάθετε; Λέει ψέµατα χωρίς λόγο. ∆εν περιµένει ποτέ στην ουρά. Ποτέ δεν πλένει τα χέρια του και τα πόδια του. Και κάνει κι ένα σωρό άλλα κακά πράγµατα. Τι γίνεται όµως όταν ένας κακός σπόρος αποφασίσει ότι δεν θέλει πια να είναι κακός; Μπορεί ν’ αλλάξει την κακή του συµπεριφορά; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση σε μετάφραση της  Αλίκης Καρυωτάκη.

Ηρώ Νικοπούλου: Η ποίηση μπορεί να προσφέρει μια στιγμιαία, μικρή παρηγοριά

«Το καλό αυγό» της Τζόρι Τζον

Best Seller New York Times

Πάντα ήμουν ένα καλό αυγό.
Βάζω στοίχημα ότι αναρωτιέστε: πόσο καλό πια;
Λοιπόν: σας ποτίζω τα λουλούδια, σας αλλάζω λάστιχα,
σας βάφω ακόμα και το σπίτι!
Για ό,τι χρειαστείτε, εγώ είμαι το αυγό σας! Μάλιστα!

Είμαι ένα πάρα πολύ καλό αυγό!
Τι γίνεται όμως όταν όλη αυτή η καλοσύνη
αρχίσει να πηγαίνει στραβά; 

Η μετάφραση είναι της Αλίκης Καρυωτάκη και η εξαιρετική εικονογράφηση του Πιτ Όσγουολντ. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Διάπλαση τέσσερις νέοι ξεκαρδιστικοί ήρωες.

«Τα συναισθήματα του Μάνου: Ζηλεύω» της Chien Chow Chine Aurelie

Η νέα σειρά βιβλίων  με τίτλο «Τα συναισθήματα του Μάνου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος βοηθά τα μικρά παιδιά να αναγνωρίσουν, να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους!

Ο Μάνος αγαπά την ξαδέλφη του. Τότε όμως, τι είναι αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα που νιώθει; Ζήλεια; Τι είναι αυτό και πώς μπορεί να σταματήσει να το νιώθει;

Ο Μάνος είναι ένας μικρός μονόκερος, ίδιος με τους υπόλοιπους. Ή περίπου ίδιος…

Η χαίτη του είναι ουράνιο τόξο που αλλάζει χρώματα ανάλογα με το τι αισθάνεται! Σήμερα ο Μάνος ζηλεύει.

Όλοι φαίνεται να προτιμούν να ασχοληθούν με την ξαδέρφη του τη Ζοζεφίνα. Ανακάλυψε πώς θα ξαναβρεί την καλή του διάθεση!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν «Τα συναισθήματα του Μάνου: Θυμώνω»

και «Τα Συναισθήματα του Μάνου: Χαίρομαι»

«Το παιδί και το Φεγγάρι» από την Δώρα Ανδρεαδάκη και την Αργυρώ Μουντάκη

Η Δώρα Ανδρεαδάκη και η Αργυρώ Μουντάκη μας παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο βιβλίο. Ένα βιβλίο «χωρίς λόγια» που έχει τόσα να πει μέσα από τις εικόνες του. Το βιβλίο αυτό βοηθάει τα παιδιά στη σκέψη και στη μνήμη  ενώ καλλιεργεί τη φαντασία τους. Μια φουρτουνιασμένη νύχτα, ένα καράβι κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. Θα καταφέρουν ο φαροφύλακας και ο γιος του να το οδηγήσουν με ασφάλεια στο λιμάνι; Μερικές φορές ορισμένες καταστάσεις φαντάζουν απροσπέλαστες. Σε αυτό το βιβλίο δίχως λόγια μαθαίνουμε να μην το βάζουμε κάτω, να συνεχίζουμε, να προσπαθούμε, όπως κάνει ο φαροφύλακας της ιστορίας, και να επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, όπως ακριβώς κάνει ο γιος του. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μ. Αθανασοπούλου: Η καραντίνα ήταν μία αφορμή για στροφή στον εσώτερο εαυτό

«Ταξίδι στον Γαληνότοπο» της Αλεξάνδρας Ανδρικοπούλου

Στο παιδικό βιβλίο «Ταξίδι στον Γαληνότοπο» τα παιδιά ανακαλύπτουν έναν άλλο τρόπο για να διαχειρίζονται όσα τα απασχολούν, με οδηγό το mindfulness. Μέσα από την αυτοπαρατήρηση, την εστίαση στο παρόν και την αποδοχή του εαυτού και των καταστάσεων, ανακαλύπτουν νέα μονοπάτια προσέγγισης των σκέψεων, και των συναισθήμάτων τους (θυμός, θλίψη,  φόβος, άγχος, έλλειψη αυτοεκτίμησης κ.α.). Και πώς γίνεται αυτό; Με τη βοήθεια των ζώων του δάσους που συναντούν οι τέσσερις φίλοι μας σε αυτό το αλλιώτικο ταξίδι. Η Αρετή, ο Ηρακλής, η Νίκη κι ο Γρηγόρης, μια βραδιά μαγική, με τη βοήθεια ενός σοφού, βρίσκουν νέους τρόπους ώστε να φτάσουν στον στόχο τους, στον Γαληνότοπο. Πού βρίσκεται όμως, άραγε, αυτός ο τόπος της γαλήνης και ποιος είναι ο σοφός που μπορεί να τους οδηγήσει σε αυτόν; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

«Είναι άνοιξη , σκιουράκι» της Τζουντίτα Καμπέλο.

Η άνοιξη είναι εδώ, η φύση ζωντανεύει. Ο Σκαντζόχοιρος ξυπνάει και όλοι είναι χαρούμενοι. Μόνο το Σκιουράκι είναι λίγο στενοχωρημένο: ο νάρκισσος που είχε φυτέψει δεν έχει βγάλει ακόμη λουλούδια! Ευτυχώς οι φίλοι του τον συμβουλεύουν να είναι υπομονετικός…Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top