Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Τιμητική διάκριση για το «Renoir»

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Αυλαία έριξε το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον κινηματογράφο «Δαναός», το βράδυ που μας πέρασε, με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής.
H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Πέρα από τη λογική» (À perdre la raison) του Χοακίμ Λαφός.
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κ. Νέλλη Παπαχελά και ο ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής, για το TV5, έδωσαν το βραβείο στους Λευτέρη Αδαμίδη και Σοφία Αγγελίδου της εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα για το «One From the Heart», το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες
Τιμητική διάκριση έλαβε η ταινία «Renoir» του Ζιλ Μπουρντό.
Όσον αφορά στο βραβείο κοινού «Fischer», το κοινό ψήφισε ως καλύτερη το «Χτυποκάρδια στο γραφείο» (Populaire) του Ρεζί Ρουανάρ.
Μετά την απονομή των βραβείων, ο σκηνοθέτης Πατρίς Λεκόντ παρουσίασε την ταινία του «Μπουτίκ για Αυτόχειρες» (Le Magasin des Suicides), που προβλήθηκε στη συνέχεια για τους καλεσμένους στην τελετή λήξης.
Να σημειώσουμε πως στο Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν συνολικά 45 ταινίες, σε συνεργασία με τις Γαλ��όφωνες πρεσβείες και από σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top