32 Έλληνες καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από την κρίση

Προσφέρουν έργα για τη μείωση του χρέους

32 Έλληνες καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από την κρίση

Τριάντα δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από την ��λλάδα και τη θέση της στην Ευρώπη. Και αποφάσισαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης προσφέροντάς τα αφιλοκερδώς σε μία δημοπρασία.

Με πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Αγωγής, τα έργα θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Bonhams στο πλαίσιο του εαρινού Greek Sale, που θα γίνει στο Λονδίνο στις 24 Απριλίου.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στον μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό «GreeceDebtFree» (GDF) με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται στο ελληνικό κράτος. Το GDF στη συνέχεια βοηθά στη μείωση του χρέους, μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων. Η πρωτοβουλία παρουσιάζεται από σήμερα το μεσημέρι στον χώρο Image Gallery (Αμαλίας 36).

Σημειώστε πως οι τιμές των έργων θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές: από 500 έως 10.000 ευρώ (τιμές εκκίνησης).

Στη δράση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γ. Αδαμάκης, Κ. Βαρώτσος, Α. Βερούκας, Οπ. Ζούνη (προσέφερε έργο η οικογένειά της), Χρ. Καρράς, Δ. Κοκκινίδης, Χ. Λάμπερτ, Α. Λίττη, Τ. Μαντζαβίνος, Ν. Μελά, Β. Μουστάκας, Χρ. Μποκόρος, Δ. Μυταράς, Β. Ξένου, Θ. Παπαγιάννης, Α. Παπαδημητρίου, Ι. Παρμακέλλης, Φ. Πατρικαλάκις, Κ. Ράμμος, Γ. Ρόρρης, Εδ. Σακαγιάν, Π. Σάμιος, Β. Σολιδάκης, Σ. Σόρογκας, Γ. Σταθόπουλος, Ν. Στεφάνου, Π. Τέτσης, Α.Μ. Τσακάλη, Α. Φασιανός, Μ. Φιλοπούλου, Γ. Χαδούλης και Μ. Χάρος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top