Εκπληκτικό: Ανακάλυψαν την αρχαία πύλη του Άδη!

Ναός του Πλούτωνα σε άνοιγμα με θανατηφόρες αναθυμιάσεις!

Εκπληκτικό: Ανακάλυψαν την αρχαία πύλη του Άδη!
Τη μοναδική ανακάλυψη της αρχαίας πύλης του Άδη, που οδηγούσε κατά τους Αρχαίους Έλληνες στον κάτω κόσμο, ισχυρίζονται πως έκαναν αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφών.

Η -γνωστή και ως- πύλη του Πλούτωνα ανακαλύφθηκε στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας, που σήμερα ονομάζεται Παμουκάλε και βρίσκεται στην Τουρκία.

Μιλώντας στο Discovery News, o καθηγητής του πανεπιστημίου του Παλέρμο και επικεφαλής των ερευνών Φραντσέσκο Ντ’ Άντρια σημείωσε πως ανακάλυψε με την ομάδα του την Πύλη του Άδη «ανακατασκευάζοντας» τη διαδρομή μιας ιαματικής πηγής.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν κίονες ιωνικού ρυθμού και μια επιγραφή με αφιέρωση στις θεότητες του κάτω κόσμου, του Πλούτωνα και της Κόρης, ενώ ανακαλύφθηκαν και ερείπια ενός ναού και σειρά σκαλιών πάνω από τη σπηλιά.

Ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός και γεωγράφος Στράβωνας είχε γράψει για την πύλη του Άδη πως «αυτός ο χώρος είναι γεμάτος από τόσο πυκνό ομιχλώδη ατμό που κανείς μπορεί να δει μετά βίας το έδαφος. Κάθε ζώο που περνά μέσα βρίσκει ακαριαίο θάνατο, έριξα σπουργίτια και ακαριαία εισέπνευσαν την τελευταία τους ανάσα και πέθαναν».

«Μπορούσαμε να παρατηρήσουμε τις θανατηφόρες ιδιότητες της σπηλιάς κατά τη διάρκεια της ανασκαφής» σχολιάζει σχετικά ο ίδιος ο καθηγητής.
​​ Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top