Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στην Κίμωλο, όπου ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, που υπέστη την ώρα που πήγε να κάνει μπάνιο.
Άνω Λιόσια: Πήγε να κλέψει καλώδια, έπαθε ηλεκτροπληξία και πέθανε
Όπως αναφέρει το cyclades24.gr όλα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι που έμενε ο ανήλικος με τη μητέρα του. Η οικογένεια ζει μόνιμα στην Ιρλανδία και είχε έρθει στην Κίμωλο, τόπο καταγωγής της μητέρας του, για διακοπές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία ερευνά δύο ενδεχόμενα. Είτε να υπήρχε βλάβη στον θερμοσίφωνα, είτε διαρροή ρεύματος. Ωστόσο τα ακριβή αίτια της τραγωδίας δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Η τεχνική έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου του 17χρονου.
Σέρρες: Από ηλεκτροπληξία ο θάνατος του 10χρονου - Τι έδειξε η νεκροψία
Το σπίτι που έμενε το παιδί φέρεται να είναι παλαιάς κατασκευής, με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση να χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70. Επίσης υπάρχει η πληροφορία πως ο ηλεκτρολογικός πίνακας δε διέθετε ρελέ διαφυγής, δηλαδή δεν είχε τον μηχανισμό ασφαλείας που εντοπίζει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος και διακόπτει άμεσα την παροχή, περιορίζοντας τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
Οι αρχές ερευνούν και το πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σπιτιού για να διαπιστωθεί αν πληρούνταν οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας.
Η σορός του 17χρονου μεταφέρεται από την Κίμωλο στον Πειραιά, όπου σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία - νεκροτομή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.