Κορυφώνεται ο καύσωνας - Πού θα δείξει 43άρια ο υδράργυρος την Πέμπτη

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά

H πρόγνωση για τον καύσωνα την Πέμπτη από τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Καζάνι» που βράζει είναι όλη η χώρα, με τον καύσωνα που έχει κάνει την επέλασή τους τις τελευταίες ώρες να κορυφώνεται αύριο, Πέμπτη 13/6.

Καύσωνας: «Ψήθηκε» η χώρα - Στους 43 βαθμούς έφθασε η θερμοκρασία! 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην Αθήνα ήδη από σήμερα το βράδυη ελάχιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 30 βαθμούς, για να πέσει λίγο προς τα ξημερώματα. Τις μεσημεριανές ώρες, όμως, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς, ίσως τοπικά και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Στον «φούρνο» ολόκληρη η χώρα – Ο καύσωνας φέρνει 43αρια

Καιρός Πέμπτη 13/5 - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Την Πέμπτη, οι πιο ζεστές περιοχές θα είναι η ανατολική Στερεά και η ανατολική Πελοπόννησος, όπου η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 43 βαθμούς.

Ακολουθούν η Θεσσαλία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος με μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας τους 39 με 41 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα έχουμε τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 όσο και στα βόρεια και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας: Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Τετάρτη 12/6

Καύσωνας: Μέχρι την Παρασκευή οι υψηλές θερμοκρασίες

Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ αναμένεται μεταβολή του καιρού στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, πάντως, η θερμοκρασία θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top