Κύκλωμα εφοριακών: Άλλοι 8 κατηγορούμενοι ενώπιον των Αρχών

Επιχειρηματίες που εκβιάστηκαν καταθέτουν ως μάρτυρες

Μετά τη «βόμβα» με το κύκλωμα των «βρώμικων» εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει άλλα οκτώ άτομα για τους οποίους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία.

Η Τασούλα Παπανικολάου εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα αν οι επιχειρηματίες που έδωσαν χρήματα στο κύκλωμα των εφοριακών θα διωχθούν.

ΔΟΥ Χαλκίδας: Η δράση της «Μεγάλης» - Είχε τον έλεγχο της οργάνωσης

Άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι ενώπιον των δικαστικών αρχών 

Οι επιχειρηματίες αυτοί δεν θα διωχθούν γιατί είναι θύματα εκβιασμού. Δηλαδή δεν πήγαν εκείνοι στους κατηγορόυμενους για να ζητήσουν χάρη για να ρυθμίσουν κάποια οφειλή. Οι εφοριακοί ήταν εκείνοι που τους πλησίασαν και τους εκβίασαν. Είναι μάρτυρες και όχι κατηγορούμενοι.

Όμως οι αρχές - όπως για παράδειγμα η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος - θα τους ελέγξει όλους. Όταν υπάρχουν συνομιλίες για εικονικά τιμολόγια είναι επόμενο ότι οι εμπλεκόμενοι θα περάσουν απο κόσκινο, ακόμα και αυτοί που σήμερα δεν είναι κατηγοριύμενοι.

Χαλκίδα: «Πόσες φορές δεν έχετε δώσει φακελάκι;»

Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον άλλων οκτώ ατόμων που δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Πρόκειται για ακόμη έναν υπάλληλο της Εφορίας Χαλκίδας με τα αρχικά Α.Χ. και άλλους επτά ιδιώτες οι οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία υπαλλήλου. Η εμπλοκή τους έχει προκύψει μέσα απο τις συνομιλίες.

60 ψηφιακοί δίσκοι παραδόθηκαν στις αρχές που αποτυπώνουν τη δράση του κυκλώματος των εφοριακών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top