Χαλκίδα: «Πόσες φορές δεν έχετε δώσει φακελάκι;»

Στον ανακριτή τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν για να απολογηθούν τα μέλη του κυκλώματος εφοριακών που συνελήφθησαν στη Χαλκίδα για εκβίαση επιχειρηματιών. 

Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεση μετά από καταγγελίες θυμάτων των κυκλώματος. «Εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, είχαν στήσει μια καλοκουρδισμένη μηχανή για να εκβιάζουν επιχειρηματίες. 

Χαλκίδα: «Μου ζήτησε 10.000 για να σβήσει χρέος 80.000 ευρώ»

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τους επιχειρηματίες και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές, όπως έπρεπε. 

Καταγγέλλων είπε στην αστυνομία, ότι ενώ δικαιούταν επιστροφή 90.000 ευρώ, η εν λόγω ΔΟΥ του έδινε συνεχώς αρνητική απάντηση. Τότε, όπως είπε, εμφανίστηκε ένας υπάλληλος της εφορίας, ο οποίος πήγε με τον επιχειρηματία στη διευθύντρια για να «λυθεί το πρόβλημα», με το… αζημίωτο. 

Χαλκίδα: Ποσά που ζαλίζουν στο «τεφτέρι» της προϊσταμένης

Ένας ακόμα επιχειρηματίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως τα μέλη του κυκλώματος, λειτουργούσαν σαν μαφία. 

«Μου είπαν “μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά”, δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα, δεν είχε κάτι άλλο να μου πει», είπε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη του κυκλώματος του είπαν «δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι».

«Δε ζήτησα τίποτα να μου διαγράψουν, την επιστροφή μου ζήτησα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από επιστροφή φόρου. Μου λέει "τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγο είναι" σαν να τους χρωστάω χάρη», πρόσθεσε.

ΔΟΥ Χαλκίδας: Το σημειωματάριο και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τα ποσά

Χαλκίδα: Αμετανόητοι οι εφοριακοί - «Πόσες φορές δεν έχετε δώσει φακελάκι;»

Η προϊσταμένη της εφορίας στη Χαλκίδα μέσω του δικηγόρου της κατήγγειλε για παράβαση καθήκοντος τους αστυνομικούς ενώ ο ίδιος δήλωσε πως «υπάρχουν τέτοιου είδους "δωράκια” πολλές φορές στην ελληνική κοινωνία».

«Υπάρχουν τέτοιου είδους "δωράκια” πολλές φορές στην ελληνική κοινωνία και όχι κατ' απαίτηση των ανθρώπων. Πείτε μου πόσες φορές έχετε πάει στον γιατρό και δεν έχετε δώσει φακελάκι;», είπε στο Mega ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της εφόρου και ενός ακόμα στελέχους της εφορίας της Χαλκίδας που κατηγορούνται από την Αρχές.

Ο δικηγόρος εστίασε στις κατηγορίες των εντολέων του, λέγοντας:

«Η δίωξη είναι ιδιαίτερα βαρύτατη κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ποσό. Έχει να κάνει με το αν παρενέβη τα καθήκοντά της στην υπηρεσία δωροδοκούμενη. Αυτό είναι κακούργημα κι αντιμετωπίζουμε παραπάνω του ενός. Έχουμε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη διακεκριμένη περίπτωση δωροληψίας και την εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος».

Οι εντολείς του κ. Τάρτη αρνούνται απολύτως ότι εκβίασαν ή πίεσαν κάποιον να τους δώσει χρήματα.

Χαλκίδα: Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των συλληφθέντων

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έχει δώσει εντολή για επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ και πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει ζητήσει επίσης τη δέσμευση των λογαριασμών των κατηγορούμενων εφοριακών. 

Συγκεκριμένα, ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των οχτώ προσώπων της εφορίας Χαλκίδας, για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκόμισαν χρηματικά ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες, τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητές τους για να τις νομιμοποιήσουν. 

Οι προϊστάμενοι που διώκονται παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα άρχισε και η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 μέρες, όπως προβλέπει ο νόμος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top