ΔΟΥ Χαλκίδας: Το σημειωματάριο και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τα ποσά

«Έχει λεφτουδάκια» - Ο λευκός φάκελος που «έκαψε» τους υπαλλήλους

Πάρτι διαφθοράς και εκβιασμών φαίνεται ότι γινόταν στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος των εφοριακών, που αποδομήθηκε από τα στελέχη των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση αποτελούταν από την προϊσταμένη της ΔΟΥ, τον υποδιευθυντή, τρεις εφοριακούς, μία διεκπεραιώτρια και έναν λογιστή. Επιπλέον στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα, ανάμεσα τους, λογιστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η προϊσταμένη της συγκεκριμένης ΔΟΥ είχε φτάσει στο σημείο, ακόμα και να εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα μέσα στην εφορία για να έχει το μόνιτορ εκείνη έτσι ώστε να ελέγχει «ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει» και να βλέπει τα υποψήφια θύματά της, τους επιχειρηματίες που είχε βάλει στόχο. Μετά τους εκβίαζε. 

Χειροπέδες σε 5 υπαλλήλους της ΔΟΥ και 2 συνεργάτες τους για διαφθορά

Το αμαρτωλό σημειωματάριο της Διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας 

Αυτό που έδωσε επίσης πολλές πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές, ήταν το σημειωματάριο της Διευθύντριας της Εφορίας. 

Πρόκειται για ένα τεφτέρι στο οποίο υπήρχαν ονόματα μελών, ονόματα επιχειρηματιών, ποσά αναγραφόμενα, είτε ποσά που είχαν πάρει είτε ποσά που σκόπευαν να πάρουν και ημερομηνίες από το 2014 έως το 2020. 

Αυτό το σημειωματάριο η ΕΛΑΣ το εξέτασε και υπάρχουν στοιχεία για να δουν αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Υπάρχουν και στοιχεία για το πώς γινόταν το μοίρασμα των χρημάτων ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης.

Τους «έκαψε» ο λευκός φάκελος 

Αυτό που «έκαψε» τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας φαίνεται να ήταν ένας λευκός φάκελος. Την περασμένη Τρίτη οι αρχές εντόπισαν κάποιον να μπαίνει μέσα στη ΔΟΥ κρατώντας ένα λευκό φάκελο.

Οι αρχές τον πλησίασαν και ο άνδρας παραδέχτηκε πως άφησε έναν φάκελο με 10.000 ευρώ στην προϊσταμένη, αφού  όπως τους είπε τον είχε εκβιάσει για προβλήματα που είχε στην επιχείρησή του.

Οι αρχές μπήκαν στη ΔΟΥ και στο γραφείο της προϊσταμένης εντόπισαν τον φάκελο με τα χρήματα. 

ΔΟΥ Χαλκίδας: Αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος 

Το Star έφερε στο φως της δημοσιότητας έναν αποκαλυπτικό διάλογο ανάμεσα στην προϊσταμένη και τον λογιστή. 

Προϊσταμένη: Ο Χ.... έχει 75.000 ευρώ. 
Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια, και 600 που θα πάρει 
Προϊσταμένη: Ναι, έχει 
Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση; 

Ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορούμενους Δημήτρης Ανδρέου ισχυρίζονται πως ο πελάτης του είναι αθώος και δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top