Χαλκίδα: «Μου ζήτησε 10.000 για να σβήσει χρέος 80.000 ευρώ»

Θύμα της απάτης των εφοριακών μιλά στο STAR

Ανοίγουν τα στόματα μετα την αποκάλυψη της απάτης και τη σύλληψη των εφοριακών στη Χαλκίδα. Επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς μιλούν για ένα σύστημα σε κάποιες εφορίες της χώρας που μπάζει απο παντού. Οι ηλεκτρονικές δικλίδες ασφαλείας δεν αποτελούν εμπόδιο. Όπως καταγγέλουν, επιτήδιοι με κολλητούς στις οικονομικές υπηρεσίες ή ακόμα και υπάλληλοι σε ΔΟΥ, απαιτούσαν χρηματικά ποσά από τους επαγγελματίες για να κάνουν τα στραβά ματια ή για να μην εφεύρουν κάποια παράβαση που θα οδηγούσε σε βαρύ πρόστιμο.

ΔΟΥ Χαλκίδας: Το σημειωματάριο και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τα ποσά

«Μου ζήτησε 10.000 για να σβήσει χρέος 80.000 ευρώ»

Ο άντρας κρύβει το πρόσωπό του για να μην τον βρουν ξανά, όπως καταγγέλει καποιοι εφοριακοί αλλά και οι γνωστοί τους και τον οδήγησαν σε νέα οικονομική καταστροφή. Πριν λίγο καιρό για ένα χρέος στην εφορία πάνω απο 80.000 ευρώ τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους λαδώσει για να διαγραφούν τα πάντα.

«Γνώριζε όλους τους εφοριακούς της περιοχής»

«Ήρθε ο τύπος. Ήξερε τα πάντα για μένα. Πόσα χρωστάω και μου λέει θα μου δώσεις 10.000 ευρώ και θα σου τα σβήσω τα χρέη. Του τα έδωσα μαύρα 5 και 5 χιλιάδες σε δύο δόσεις. Μου είπε ότι είναι ειδικό το πρόστιμο. Πήγαμε στην εφορία. Τους ήξερε όλους. Είχε παντού γνωστούς. Με άφηναν έξω από τα γραφεία. Τελικά δε μου έκανε τη δουλειά και μου έφαγε τις 10.000 ευρώ», λέει στον Βαγγέλη Γκούμα θύμα εκβιασμού. 

Καταγγελίες για «χαρτζιλίκι» εφοριακών

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε και ένα μαγαζί εστίασης. Εκεί τον επισκέπτονταν εφοριακοί. Έδειχναν την ταυτότητα και ζητούσαν χαρτζιλίκι για να μην κόψουν πρόστιμο.

Χαλκίδα: Ποσά που ζαλίζουν στο «τεφτέρι» της προϊσταμένης

«Περνούσαν από το μαγαζί και έπαιρναν 300 ή 500 ευρώ. Εφοριακοί αυτοί. Κανονικοί. Έδειχναν τα χαρτιά τους. Αν δεν τους τα έδινες θα σ' έκλειναν. Ε καταστράφηκα οικονομικά με τα λαδώματα. Κλείσαμε τελικά και ησυχάσαμε», προσθέτει το θύμα εκβιασμού.  

Το ερώτημα είναι γιατί δεν τους κατήγγειλε στην αστυνομία. Η απάντηση αφοπλιστική. Αν πιάσει έναν η αστυνομία, οι υπόλοιποι θα σε κυνηγάνε σε οποιαδήποτε επαγγελματική προσπάθεια ξεκινήσεις και θα σε καταστρέψουν. Οπότε απλώς υποχωρείς.  
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top