Χαλκίδα: Ποσά που ζαλίζουν στο «τεφτέρι» της προϊσταμένης

Ντοκουμέντο στο Star με τις ιδιόχειρες σημειώσεις

To ντοκουμέντο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις της προϊσταμένης στην εφορία της Χαλκίδας παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  o Αλέξανδρος Γύγος. 

ΔΟΥ Χαλκίδας: Το σημειωματάριο και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τα ποσά

Η προϊστάμενη κρατούσε ημερολογιακό αρχείο γράφοντας ημερομηνίες και ποσά που έπαιρναν  από επιχειρηματίες της περιοχής.  Τα ποσά άρχιζαν από 250 ευρώ και έφταναν τα 11.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε πολύ γνωστό επιχειρηματία νωπών τροφίμων με επώνυμο από Α. όπου διαβάζουμε δίπλα ένα ποσό των 5.000 ευρώ. 

Χαλκίδα: Ζευγάρι στο μικροσκόπιο για τη δολοφονία της 63χρονης

Το ίδιο ποσό υπάρχει δίπλα σε άλλον επιχειρηματία εστίασης με επώνυμο επίσης από Α. Ενώ στον κύριο Β. από τον  χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων αντιστοιχούν 4.000 ευρώ. 

Παράλληλα βλέπουμε και πιο μικρά ποσά για παράδειγμα των 750 ευρώ, είναι αμοιβές οι οποίες αντιστοιχούσαν σε μικρότερες διευκολύνσεις. Επίσης μέσα σε αυτό ήταν σημειωμένα και ονόματα μελών της σπείρας στα οποία δίπλα υπάρχουν κάποια ποσά. 

Θρίλερ στη Χαλκίδα: Γνώριζε τον δολοφόνο που τη σκότωσε με πέντε μαχαιριές

Πέρα από τα ονόματα που αναγράφονται στην ατζέντα, οι αστυνομικοί εντόπισαν από τις τηλεφωνικές συνομιλίες άλλους 17 επιχειρηματίες που εκβιάστηκαν από τα μέλη του κυκλώματος. Θεωρούν ότι σε βάθος τετραετίας που θα γίνει έρευνα  θα εντοπισθούν και άλλοι. Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει λογαριασμούς καθώς και την ακίνητη περιουσία  όλων των μελών του  κυκλώματος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top