ΔΟΥ Χαλκίδας: Η δράση της «Μεγάλης» - Είχε τον έλεγχο της οργάνωσης

Είχε βραβευθεί από το Επιμελητήριο Εύβοιας λίγους μήνες πριν

Νέα στοιχεία για τη δράση της κατηγορούμενης προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας φέρνει στο φως το STAR. Την αποκαλούσαν «Μεγάλη» και κατηγορειται ότι είχε καθολικό έλεγχο της Εγκληματικής Οργάνωσης.

Πρόκειται για μία γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας, με εξέχουσα θέση στην κοινωνία της Χαλκίδας που είχε βραβευθεί μάλιστα από το Επιμελητήριο της Εύβοιας παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας. Οι αποκαλύψεις για τη δράση της έφθασαν μέχρι το Κοινοβούλιο ενώ τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας εξοργίζουν τους φορολογούμενους.

Χαλκίδα: «Πόσες φορές δεν έχετε δώσει φακελάκι;»

Χαλκίδα: Η δράση της «Μεγάλης»

Η «Μεγάλη», όπως την αποκαλούν τα άλλα μέλη του κυκλώματος, είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους εκβιασμούς, με μία δράση που προκαλεί οργή και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει σε δημόσιο υπάλληλο. Από το γραφείο της κανόνιζε τα πάντα. Τις στρατολογήσεις, τις επικοινωνίες, τους μεσάζοντες ακόμα και τις συναντήσεις με τα θύματα. Εκμεταλλεύόταν τη δημόσια θέση της για να... φοβίσει, όπως αναφέρει σε διάλογο ανυποψίαστη φορολογούμενη. 

Χαλκίδα: Οι διάλογοι της προϊσταμένης - «Θα τη φοβίσω λίγο»

ΔΟΥ Χαλκίδας: Η δράση της «μεγάλης»

Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος 
Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι 
Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων ντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο 

Χαλκίδα: «Μου ζήτησε 10.000 για να σβήσει χρέος 80.000 ευρώ»

Χαλκίδα: Διάλογοι - σοκ «Τέσσερα χιλιάρικα είναι εντάξει;»

Τα... χιλιάρικα των εκβιασμών κανονίζονταν είτε διαζώσης, είτε τηλεφωνικά. Χρησιμοποιούσαν την «εξουσία» που είχαν...

15.03.2024 

Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι 
Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται 
Προϊσταμένη: Εντάξει 
Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
Προϊσταμένη: Εντάξει 

Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας - Αγορά ΙΧ και εργασίες σε ακίνητο 80.000 ευρώ 

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η «μεγάλη» είχε βρει δύο τρόπους για να νομιμοποιήσει τα χρήματα των εκβιασμών. Με την αγορά ενός αυτοκινήτου HUNDAI KONA αξίας 7.000 ευρώ από τον άντρα της. Τα χρήματα δόθηκαν από τραπεζικό λογαριασμό των γονιών της και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα του πατέρα της. Επιπλεόν συζητούσε για εργασίες σε ακίνητο συνολικού κόστους 80.000 ευρώ. Όλα αυτά με το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου.

Χαλκίδα: Ποσά που ζαλίζουν στο «τεφτέρι» της προϊσταμένης

ΔΟΥ Χαλκίδας: Ποια ήταν η «μεγάλη»

5.04.2024 

Προϊσταμένη Εφορίας: Η Ε. Τ…  είμαι η γυναίκα του Α…. Για το... κατάλαβες 
Άνδρας: Ναι, ναι Αυτό που σου λέω τώρα τα υλικά που βάζουμε είναι τοπ. Δηλαδή στο μπάνιο μπαίνει οπλισμένη πολυστερίνη 
Προϊσταμένη Εφορίας: Καλά 
Άνδρας: Που θα μπορούσε ξέρω εγώ αν μπει ή τοιχοποιία ή... δεν είναι πολλά 
Προϊσταμένη Εφορίας: Δεν είναι πολλά. Θα μου βρει ρε συ.
Άνδρας: Δεν προσπαθώ να…
Προϊσταμένη Εφορίας: Όχι το ξέρω απλά και εγώ το συζητώ ξέρεις γιατί θα βγει  γύρω στα ογδόντα χιλιάδες θα βγει αυτό 

Χαλκίδα: Οι επιχειρηματίες που εκβιάζονταν «σπάνε» τη σιωπή τους

Οι αρχές έβγαλαν λαβράκι, όχι μόνο στο γραφείο της, όπου βρήκαν 10.000 ευρώ αλλά και στο σπίτι της. Εντόπισαν το ποσό των 40.750 ευρώ που ήταν σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας και το παρέδωσε η ίδια ενώ βρέθηκαν 10.000 ευρώ κρυμένα σε συρτάρι, 4.280 ευρώ σε ένα βιβλίο που στην πραγματικότητα ήταν ένα μικρό χρηματοκιβωτιο με κλειδί.

Χειροπέδες σε 5 υπαλλήλους της ΔΟΥ και 2 συνεργάτες τους για διαφθορά

Η Προϊσταμένη δηλαδή είχε μόνο στο σπίτι της, το ποσό των 55.030 ευρώ. Επιχειρηματίας που είχε πέσει θύμα εκβιασμού «ξεσπά».

«Τι να πω και τι μπορεί να μπει στο μυαλό των ανθρώπων αυτών; Έκαναν κακό, φοβάμαι να πω κάτι. Είναι γείτονες μπορούν να βγουν ελεύθεροι και να τους «τρακάρω» στον δρόμο. Καταλαβαίνετε πως αισθάνομαι, είμαι φοβισμένος. Επειδή θέλει άντερα για να κάνουν αυτό που κάνανε και εγώ δεν έχω τέτοια άντερα είμαι δυο μέρες αναστατωμένος γιατί είμαι το θύμα και αντί να φοβούνται αυτοί φοβάμαι εγώ», λέει επιχειρηματίας θύμα του κυκλώματος. 

ΔΟΥ Χαλκίδας: Η «μεγάλη», η γυναίκα που είχε καθολικό έλεγχο

Στις 9 Φεβρουαρίου η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας βραβεύτηκε από το Επιμελετήριο Εύβοιας για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω Υπηρεσία, όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση που είχε γίνει στο Facebook.

Η 50χρονη με τα αρχικά Τ.Ε. ποζάρει χαμογελαστή  δίπλα στον Υφυπουργό Εργασίας και κανείς δεν υποψιάζεται τη δράση της.
3,5 μήνες μετά τη βράβευσή της, oι αρχές της περνούν χειροπέδες και την κατηγορουύν ως την Αρχηγό του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες.

ΔΟΥ Χαλκίδας: Ποιοι προφυλακίστηκαν 

Προφυλακίστηκαν η προϊσταμένη και μία υπάλληλος της ΔΟΥ μετα τις απολογίες τους στην ανακρίτρια. Αν και αρνήθηκαν τις κατηγορίες, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν καθώς υπάρχουν συνομιλίες και βίντεο που τους καίνε.

Τι ισχυρίστηκε η προϊσταμένη της Εφορίας στις Αρχές 

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR η προϊσταμένη της εφορίας αρνήθηκε τις κατηγορίες. Φέρεται να υποστήριξε ότι τα ποσά που κατηγορείται ότι εισέπραξε ήταν για την εφορία και όχι για την ίδια. Πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ανήκαν στην μητέρα της και ότι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ παρερμηνεύτηκαν. 

Προφυλακίστηκε η Διευθύντρια και το Νούμερο 2 του κυκλώματος 

Οι ισχυρισμοί της προϊσταμένης και της εφοριακού που φέρεται να ηταν το νούμερο δύο στο κύκλωμα δεν έπεισαν και έτσι οι δυο γυναίκες προφυλακίστηκαν.   

ΔΟΥ Χαλκίδας: Το σημειωματάριο και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τα ποσά

ΔΟΥ Χαλκίδας: Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Στο βίντεο που εξασφάλισε το STAR και ο Αλέξανδρος Γύγος φαίνεται γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας να περπατάει προβληματισμένος με σκυμμένο κεφάλι, κρατώντας έναν λευκό φάκελο. Όπως προκύπτιε από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, ο φάκελος είχε μέσα 10.000 ευρώ και τον άφησε στο γραφείο της προϊσταμένης.

Σε άλλη φωτογραφία - ντοκουμέντο η κατηγορούμενη διεκπαεραιώτρια βγαίνει από την εφορία με φάκελο που της έδωσε η διευθύντρια. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top