Δολοφονία Λυγγερίδη: Αυτή είναι η πεντάδα των ηθικών αυτουργών   

Κατηγορούνται για «πλύση εγκεφάλου» σε 16χρονους που στρατολογούσαν    

Ιδιαίτερη σημασία στην εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη έχουν οι λεγόμενοι ηθικοί αυτουργοί. Πρόκειται για τα άτομα που στρατολογούσαν και έκαναν πλύση εγκεφάλου σε 16χρονους και 20χρονους και τους μετέτρεπαν σε φονικές μηχανές, χωρίς κρίση και ηθικό φραγμό. Ο αστυνομικός συντάκτης του Star Παναγιώτης Μπούσιος περιέγραψε από τη ΓΑΔΑ το προφίλ των ηθικών αυτουργών. Το Star γνωρίζει τα ονόματά τους, αλλά όπως ανέφερε η Μάρα Ζαχαρέα, παρουσιάζοντας το σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για νομικούς λόγους δεν μπορεί να τα μεταδώσει αναλυτικά. 

Δάκρυσε ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη - 57 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις αρχές τα πέντε «κεφάλια» είναι 

-Ο Ι.Α, αρχηγικό μέλος της Θύρας 7.Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι αρχές δεν αποκλείουν να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία. 

Η πεντάδα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη

Η πεντάδα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη  

- Άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός πλέον μάνατζερ του τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις αρχές είχε πει:  «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα». Ο Π. Μπούσιος αποκάλυψε πως ο μάνατζερ μετά τη δολοφονία Λιγγερίδη είχε συναντηθεί με τον 18χρονο,που είναι προφυλακισμένος, δια ζώσης.

Ρέντη: 50 προσαγωγές και συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη

-Πρόσωπο με το παρατσούκλι  «Ρουμανος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης», με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού. 

-«Κοκός», 31 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των αρχών. 

-Τέλος, ο «Σαρκ», 31 ετών. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική.  Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με ρόπαλο και πήγε στο 401. «Νόμιζα ότι ήταν κλέφτες» υποστήριξε. 
Αύριο νωρίς το πρωί από τη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να τους ασκηθούν ποινικές  διώξεις. Όλους αυτούς τους μήνες διήρκεσε η έρευνα, για την οποία υπήρχε στενή συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και Εισαγγελίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top