Κως: «Το βρέφος έφαγε βραστές πατάτες και πνίγηκε» - Έγκυος η μητέρα του

Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα οι γονείς του νεκρού μωρού

Τραγωδία με νεκρό βρέφος στην Κω που πνίγηκε από τροφή -Δείτε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Κω από την τραγωδία με τον θάνατο ενός βρέφους, μόλις ενός έτους. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως πνίγηκε από τροφή. 

«Η μητέρα του είπε ότι το τάισε πατάτες», αποκάλυψε στον Γιάννη Σωτηρόπουλο συνάδελφος τοπικής εφημερίδας, που τη συνάντησε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο του νησιού. 

Ανατροπή στην Κω: Πνίγηκε από την τροφή του το ενός έτους βρέφος

«Θυμάμαι που ρώτησα: "Τι έγινε;" και μου είπε η μητέρα "Το παιδί κοιμόταν, το πήρα αγκαλιά..." Τη ρώτησα: "Γιατί έκανε εμετό;" και είπε: "Έφαγε πατάτες βραστές..." Αυτό ακριβώς βγήκε από το στόμα της"», περιέγραψε η δημοσιογράφος της εφημερίδας ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ, Χαρίκλεια Χριστόφη.

Η Χαρίκλεια Χριστοφή ήταν η μοναδική δημοσιογράφος, που βρέθηκε χθες το βράδυ στα επείγοντα του νοσοκομείου του νησιού. Αποκάλυψε στο Star τη σύντομη της συνομιλία με τη μητέρα του άτυχου κοριτσιού, που όπως αποδείχτηκε πνίγηκε με το φαγητό που του έδωσε. 

«Με τη μάνα καθόμουν μαζί, ήταν σοκαρισμένη. Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό. Της έλεγα: "Γιατί κορίτσι μου πιστεύεις ότι είναι νεκρό; Θα το πουν οι γιατροί..." "Όχι"  λέει, "το παιδί μου είναι νεκρό". Αυτή την εντύπωση είχε κι αυτό έλεγε από την πρώτη στιγμή που ήμουν δίπλα της. Το γιατί δεν το γνωρίζω», περιέγραψε η δημοσιογράφος, Χαρ. Χριστόφη.

Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα οι γονείς του μωρού- Έγκυος στο 3ο παιδί η μητέρα

Οι γονείς του μωρού που χάθηκε είναι πάρα πολύ νέοι και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το περιβάλλον που μεγάλωνε το μωρό, αλλά και το αδελφάκι του. 

Η μητέρα είναι 20 ετών και ο πατέρας 21 ετών. Είχαν πάει στην Κω για να εργαστούν για την τουριστική σεζόν. Η μητέρα είναι έγκυος 7 μηνών στο τρίτο παιδί, καθώς το ζευγάρι έχει ένα ακόμη αγοράκι 2 ετών. Το αγοράκι αυτό αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ θα γίνει και αυτοψία στο διαμέρισμα για να διαπιστωθούν αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες διαβίωσης του.

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου για τους γονείς του νεκρού βρέφους στην Κω 

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου για τους γονείς του νεκρού βρέφους στην Κω

Οι γονείς κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας της Κω και θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας 22/4 στον εισαγγελέα με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεση ανηλίκου.

Κως: To χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν χθες λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ, όταν η μητέρα διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Μόλις έφτασαν στο σπίτι οι διασώστες διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν ανέπνεε και έκαναν προσπάθειες ανάνηψης. 

To σπίτι του ζευγαριού στην Κω όπου διέμενε με τα δύο του παιδιά

«20:32 παρέλαβαν οι γιατροί παρέλαβαν το παιδί. Συνέχισαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, αλλά κάπου στις 21:00 αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε πλέον λόγος. Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό», εξήγησε ο Υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος.

Νεκρό βρέφος στην Κω: Πνιγμό από φαγητό έδειξε η ιατροδικαστική

Πνιγμό από φαγητό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο. Όσο για τους μώλωπες που εντοπίστηκαν από τους γιατρούς του νοσοκομείου στο κορμάκι του βρέφους, οι γονείς που κρατούνται, τις απέδωσαν σε ατύχημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top