Άγιοι Ανάργυροι: «Αστυνομικός μου είπε "Κάτσε να τις φας"»

Νέα καταγγελία θύματος κακοποίησης από τον σύντροφό της

Όσα περιέγραψε το κορίτσι στο Mega

Νέα καταγγελία για αστυνομική αδιαφορία σε γυναίκα που υπέστη κακοποίηση από τον σύντροφό της έρχεται στο φως, μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Άγιοι Ανάργυροι: Τι λέει το πόρισμα για τις ευθύνες των αστυνομικών

Όπως περιέγραψε η 28χρονη, και εκείνη είχε απευθυνθεί στο τμήμα της περιοχής όταν ήταν 22 ετών, όμως δεν της έδωσαν την προστασία που θα έπρεπε. Μάλιστα, ενώ αστυνομικοί σε περιπολικό την είχαν δει να την κακοποιεί ο σύντροφός της σε κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων, όταν τη ρώτησαν εάν θα του κάνει μήνυση και εκείνη τους απάντησε αρνητικά, της είπαν «Κάτσε να τις φας».

«Ήμουν επί τρεις ώρες μέσα στη μέση του δρόμου και με χτύπαγε. Σταματάει περιπολικό με άντρα και γυναίκα μέσα, τους ζητάω να με πάνε σπίτι μου. Γυρνάει και μου λέει η γυναίκα: "Θα κάνεις μήνυση;", της λέω "όχι" και γυρνάει και μου απαντάει "Κάτσε να τις φας". Με αφήνει το περιπολικό εκεί και συνεχίζω να τρώω ξύλο στη μέση του δρόμου», περιέγραψε η κοπέλα στο Live News.

Το περιπολικό έφυγε, όμως οι περαστικοί συνέχιζαν να καλούν την Άμεση Δράση. Νέο περιπολικό έφτασε στο σημείο, κατέγραψαν τα στοιχεία του και τον άφησαν να φύγει. «Τους ζήταγα να με πάνε σπίτι μου εφόσον υπήρχε και περιπολικό εκεί, μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πάνε σπίτι μου. Τους είπα να μην με αφήσουν εκεί, εμένα το σπίτι μου από εκεί ήταν στα 500 μέτρα με τα πόδια. Επειδή ήταν άλλης εθνικότητας, οι αστυνομικοί στην κατάσταση που ήμουν μου κάνανε υποδείξεις "Πώς έμπλεξες με αυτόν;"», περιέγραψε το κορίτσι με τρεμάμενη φωνή.

Ο εφιάλτης της, όμως, δε σταμάτησε εκεί. Λίγες ώρες αργότερα υπέστη ξανά άγρια κακοποίηση και πήγε ματωμένη στο αστυνομικό τμήμα: 

«Μετά από αυτό έγινε πάλι το ίδιο πράγμα, με βρήκε και με χτύπησε και πήγα ματωμένη στο τμήμα. Εκεί με τρομάζανε και μου λέγανε ότι: "Πρέπει να κάνεις μήνυση". Οι γονείς μου δεν ήξεραν. Η μάνα νομίζω πάντα καταλαβαίνει. Ήξερε ότι τα δόντια μου δεν τα έσπασα. Τα σημάδια στον λαιμό μου ήξερε ότι δεν είναι πιπιλιές», πρόσθεσε.

Η πρώτη καταγγελία στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Η 22χρονη τότε κοπέλα την πρώτη φορά που είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα δεν έλαβε την αντιμετώπιζε που έπρεπε, καθώς, όπως κατήγγειλε, την έδιωξαν γιατί δεν είχε εμφανή σημάδια κακοποίησης.

«Πήγα την πρώτη φορά, μου είπαν ότι: "Δε βλέπουμε να είσαι χτυπημένη, δε βλέπουμε κάτι".». Με αμφισβήτησαν. Πήγα τη δεύτερη φορά, ήμουν ματωμένη και πάλι κάτι δεν μου κάνανε. Στους Αγίους Αναργύρους, επειδή ήταν το τμήμα μου και επειδή ήταν αυτό που είχα πάει τουλάχιστον τρεις φορές για το συγκεκριμένο άτομο, δε βοηθήθηκα ποτέ».

Αναφερόμενη στη δολοφονία της Κυριακής σχολίασε: «Ένιωσα πολύ άσχημα που αυτή η κοπέλα δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της, εγώ έπαιρνα τους φίλους μου και με πηγαίνανε. Είχα φίλους. Εγώ άλλαξα διεύθυνση, άλλαξα τηλέφωνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top