Άγιοι Ανάργυροι: Τι λέει το πόρισμα για τις ευθύνες των αστυνομικών

Τι φοβόταν ο δράστης μέσα στις φυλακές

Η έρευνα για τις ευθύνες των αστυνομικών στη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ωστόσο στο φως της δημοσιότητας έρχονται αρκετές πληροφορίες που δίνουν μια εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη έξω από το αστυνομικό τμήμα. 

Ο 39χρονος απαντούσε ως «Κυριακή» στο Facebook της κοπέλας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την προκαταρκτική έρευνα των αξιωματικών της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων για τη δολοφονία της Κυριακής προκύπτουν ενδείξεις για παραλείψεις και ολιγωρίες από την αξιωματικό υπηρεσίας και από τον υπό απόταξη σκοπό.

έγκλημα Άγιοι Ανάργυροι 1

Όσον αφορά στην επόπτρια, την οδηγό της και τον τηλεφωνητή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκύπτει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται στις κατηγορίες να προστεθεί και αυτή της παράληψης. 

Άγιοι Ανάργυροι: «Της έκανε κουμάντο» - Τι αποκαλύπτει φίλη της Κυριακής

Από την άλλη ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του, φαίνεται να μην έχει άμεση ευθύνη, αφού ενημερώθηκε για το τι έγινε, μετά τον θάνατο της 28χρονης. 

έγκλημα Άγιοι Ανάργυροι 2

Τα στελέχη διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων πήραν κατάθεση από τον φίλο της Κυριακής, που ήταν μαζί της όταν έγινε το δολοφονικό χτύπημα. Από όσα είπε προκύπτουν σαφείς ενδείξεις απραξίας από τον σκοπό του τμήματος, ο οποίος, όπως περιγράφεται δεν ενήργησε σε καμία χρονική φάση για να αποτρέψει τη θανατηφόρα επίθεση.

Αγ. Ανάργυροι: Το μήνυμα του πατέρα της Κυριακής στον άνδρα που τη συνόδευε

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο φίλος της Κυριακής, ο σκοπός φέρεται να έμεινε αδρανής και να μη βγήκε καν από το φυλάκιο. Αυτό έγινε μόνο όταν η κοπέλα έπεσε νεκρή μπροστά του, παρά το γεγονός ότι εκλιπαρούσε για βοήθεια τόσο εκείνη όσο και ο συνοδός της.

έγκλημα Άγιοι Ανάργυροι 3

Άγιοι Ανάργυροι: Τι φοβόταν ο 39χρονος στις φυλακές

Παράλληλα, όπως αναφέρει «Το Βήμα», ο δράστης είχε πει τόσο στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και την ψυχολόγο που τον παρακολουθούσε ότι φοβόταν μη δεχθεί επίθεση από συγκρατούμενούς του μέσα στη φυλακή. 

Άγιοι Ανάργυροι: «Επιλεκτική αμνησία χωρίς αυτοκτονικό ιδεασμό»

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 39χρονος σε όσους μίλησε μέσα στη φυλακή ήταν αρκετά αναλυτικός για τη ζωή και το παρελθόν του, όμως ισχυρίστηκε ότι δε θυμόταν ότι είχε δολοφονήσει την πρώην σύντροφό του. 

έγκλημα Άγιοι Ανάργυροι 4

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον τοποθέτησαν στην 5η πτέρυγα των φυλακών, μαζί με έναν κατηγορούμενο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κλοπές. Μάλιστα έδωσαν εντολή στον κρατούμενο να τον προσέχει, μήπως προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό του. 

Πώς έγινε το συμβάν στη φυλακή - Ο 39χρονος υπέστη ανακοπή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κινήσεις του 39χρονου μέχρι την τουαλέτα, όπου τελικά κρεμάστηκε με τις γάζες που φορούσε, έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. 

έγκλημα Άγιοι Ανάργυροι 5

Ο δολοφόνος της Κυριακής κρεμάστηκε με τους επιδέσμους!

Οι αστυνομικοί που τον είδαν να έχει κρεμαστεί, είπαν πως τα πόδια του πατούσαν στο πάτωμα και ότι πιθανόν ο τραυματισμός του να μην προήλθε από την απόπειρα, αλλά από το ότι έπαθε καρδιακή προσβολή στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στη ζωή του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top