Δολοφονία Κυριακής: Δε ρώτησαν ούτε το όνομά της - Τα λάθη των αστυνομικών

Πέντε αστυνομικοί και κανείς δε τη βοήθησε

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τα τραγικά λάθη που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, φωτίζονται και από τις ίδιες τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών εκείνης της μοιραίας βραδιάς: των αστυνομικών που απομακρύνθηκαν απο την υπηρεσία.

Άγιοι Ανάργυροι: Πού μετακινούνται μετά το «ξήλωμα» οι αστυνομικοί

Δεν ήξεραν ούτε το όνομα της κοπέλας, ασχολήθηκαν μαζί της μόλις πέντε λεπτά κι ενώ υπήρχε περιπολικό έξω απο το τμήμα, δεν το διέθεσαν για να την πάνε με ασφάλεια σπίτι και δεν κάλεσαν την Άμεση Δράση για να την πάει σπίτι. Όμως το σοβαρότερο όλων είναι ότι θα έπρεπε να σχηματιστεί επί τόπου δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και να ξεκινήσει η αναζήτηση του δράστη. Αν έκαναν τη δουλειά τους, η Κυριακή θα ζούσε.

Άγιοι Ανάργυροι: Η συγκλονιστική μαρτυρία της φαρμακοποιού για την 28χρονη 

Άγιοι Ανάργυροι: «Έπρεπε να ξεπεραστεί το πρωτόκολλο»

Η κοπέλα να είχε σωθεί εάν οι αστυνομικοί είχαν καλύτερα αντανακλαστικά και λειτουργούσαν άμεσα, καλώντας την Άμεση Δράση.

«Οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιοδήποτε πρωτόκολλο και να ανταποκριθεί σ' ένα ανθρώπινο κάλεσμα . Θα μπορούσε να ήταν και αυταπάγγελτη η δίωξη, επομένως είναι σωρεία πραγμάτων που απ' ότι φαίνεται αναδεικνύει προφανή σφαλματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης.

Άγιοι Ανάργυροι: Πέντε αστυνομικοί και κανείς δε τη βοήθησε

Στο τμήμα βρίσκονταν τρείς γυναίκες αστυνομικοί, όμως καμία δεν έδειξε ενσυναίσθηση, καμία δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει λεπτομέρειες. Κατέθεσαν ότι η Κυριακή δεν τους έδωσε να καταλάβουν πόσο πολύ κινδύνευε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόπτης της εξήγησε ότι μπορεί να κάνει μήνυση ή ασφαλιστικά μέτρα στον πρώην της. «Όταν τη ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο, μας είπε ότι την ενοχλεί, χωρίς να προσδιοριστεί, όμως, το είδος της ενόχλησης», φέρεται υποστήριξε.

Η επόπτης ήταν και υποδιοικητής του τμήματος, με μεγαλύερο βαθμό από την αξιωματικό. 
Από την άλλη, η αξιωματικός υπηρεσίας έφτασε στο σημείο να ζητήσει τον λόγο απο τον φίλο της Κυριακής, επειδή δεν παρενέβη στη συζήτηση και έμεινε έξω απο το γραφείο.

«Τον ρωτήσαμε γιατί την ώρα που βρισκόταν μέσα η Γρίβα στο γραφείο και μας έλεγε για τον δράστη δεν ήρθε εκείνος να μας εξηγήσει καλύτερα το τι συνέβαινε, καθώς η Γρίβα δε μας είπε κάτι συγκεκριμένο», φέρεται να ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της η αξιωματικός υπηρεσίας.

Άγιοι Ανάργυροι: Τα λάθη του τηλεφωνητή

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση της Κυριακής στην Άμεση Δράση και την απάντηση του τηλεφωνητή «το περιπολικό δεν είναι ταξί» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και όχι αδίκως.

Όπως φάνηκε, έδειξε μεγάλη σχολαστικότητα στο να καταγράψει το συμβάν, όχι όμως, την ίδια θέρμη στο να δράσει. Επίσης, ίσως ξέχασε ότι το περιπολικό είναι όχημα που χρησιμοποιείται για να σπεύδει σε σημεία και να σώζει ζωές.

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα από το ηχητικό ντοκουμέντο: 

28χρονη: Χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.

Άμεση Δράση: Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;

28χρονη: Ορίστε;

Άμεση Δράση: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;

28χρονη: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα, περιμένει έξω από την πόρτα

Άμεση Δράση: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Όσον αφορά τον σκοπό, εκεί χάνεται κάθε λογική. Δεν επέδειξε κανένα αντανακλαστικό, με τον ίδιο, όμως, να υποστηρίζει... το αντίθετο.

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και με απόλυτη βεβαιότητα καταθέτω ότι η όποια παρέμβασή μου δε θα ήταν ικανή να αποτρέψει το θλιβερό αυτό συμβάν».

Ακόμα και για τον αφοπλισμό του δράστη οι κινήσεις μόνο... αστραπιαίες δεν ήταν, ενώ τίθεται και θέμα... αντιφάσεων. Άλλα είπε η αξιωματικός κι άλλα ο σκοπός.

«Ψάχνοντας για το μαχαίρι είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος να σηκώνει το δεξί του χέρι, κρατώντας ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα την αριστερή του πλευρά. Βλέποντας αυτό είπα στον σκοπό αφού ήταν πιο κοντά να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά», υποστήριξε η αξιωματικός υπηρεσίας.

Από την πλευρά του, ο σκοπός περιέγραψε: «Έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό και αιμορραγούσε.

Κρατούσε ακόμα το μαχαίρι, οπότε εγώ παρενέβην αστραπιαία και με το πόδι μου κλώτσησα μακριά το μαχαίρι για να προστατεψω όσους ήταν δίπλα μου».

Μετά την αναγγελία στο 100 ότι τη σφάζουν, μεσολάβησε μόλις 1 λεπτό και 48 δευτερόλεπτα, ώσπου να φτάσει το περιπολικό. Αν όλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, η Κυριακή θα ζούσε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top