Αφρικανική σκόνη: «Με μάσκα μειώνουμε την έκθεση στα σωματίδια»

«Να προσέχουν όσοι έχουν πρόβλημα και δεν το γνωρίζουν»

Θ. Βασιλακόπουλος: «Να βάλουμε μια μάσκα για να εμποδίσουμε τα σωματίδια της αφρικανικής σκόνης» / SKAI 

Επιμένει η αφρικανική σκόνη στη χώρα μας, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική και ζορίζοντας όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων από την Τετάρτη 3 Απριλίου οι βοριάδες θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα σιγά σιγά, απομακρύνοντας την αφρικανική σκόνη. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν μάσκες για όλους εκείνους που δυσκολεύτηκαν όλες αυτές τις ημέρες χάρη στο φαινόμενο. 

Αφρικανική σκόνη: Μάσκα στις μετακινήσεις και άθληση σε εσωτερικούς χώρους

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» - τόνισε πως είναι σημαντική η χρήση της μάσκας και ιδίως της ΚΝ95 που είναι πιο ενισχυμένη. 

«Αν θέλουμε να μειώσουμε, όσο περισσότερο γίνεται, την έκθεση στην αφρικανική σκόνη και την είσοδο αυτών των αιωρούμενων σωματιδίων στον οργανισμό μας θα βάλουμε μία μάσκα. Οι μάσκες ΚΝ95 είναι υψηλής προστασίας και έχουν φτιαχτεί γι' αυτόν τον λόγο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Καιρός: Επιμένει η σκόνη – Στους 30 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Βασιλακόπουλος: «Αυτοί που πρέπει να προσέχουν είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα και δεν το γνωρίζουν»

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως έχουν αυξηθεί στα νοσοκομεία οι περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Όμως, ο ίδιος τονίζει την ανάγκη να είναι προσεκτικοί και εκείνοι που έχουν πρόβλημα αλλά δεν το γνωρίζουν. 

«Αυτοί που πρέπει να προσέχουν είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα και δεν το γνωρίζουν. Οι μισοί από αυτούς που έχουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και οι μισοί από αυτούς που έχουν άσθμα δεν γνωρίζουν ότι έχουν τη νόσο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη μια φλεγμονή στο αναπνευστικό τους σύστημα και τα σωματίδια που εισέρχονται, αυξάνουν αυτή τη φλεγμονή και δίνουν συμπτώματα. Ένας άνθρωπος που νομίζει ότι είναι πολύ υγιής, ξαφνικά θα κάνει πολύ βήχα ή δύσπνοια ή πολλά φλέματα... ή καταλαβαίνει ότι κάτι γίνεται». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top