Τι δήλωσε ο πατέρας του πιλότου του F-16 που έπεσε στην Ψαθούρα 

«Ο γιος μου είναι καλά, πάω να τον δω»

Πτώση F-16: Τι δήλωσε ο πατέρας του πιλότου (video Mega) 

Ανακουφισμένος έδειξε ο πατέρας του πιλότου του F- 16 το οποίο έπεσε στην περιοχή της Ψαθούρας στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.   


Πτώση F-16 στη νήσο Ψαθούρα: Μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ ο πιλότος

«Τώρα πάω από Λάρισα Αθήνα να δω το παιδί μου. Σε επικοινωνία που είχαμε μου είπε πως είναι καλά αλλά δεν είχα καλό σήμα και δεν ξέρω κάτι άλλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά» δήλωσε  στην εκπομπή Livenews του Μega.  

Το F-16 το οποίο είχε απογειωθεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας και βρισκόταν σε εκπαιδευτικό σχηματισμό μαζί με άλλα μαχητικά αεροσκάφη.

Στις 13:29, σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, δόθηκε σήμα ένα F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης ότι  κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή της νήσου Ψαθούρα.

Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής - Σώος ο πιλότος

Αμέσως σηκώθηκε ένα Super Puma από τη Λήμνο το οποίο εντόπισε σώο τον πιλότο και καλά στην υγεία του.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνθηκε  στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ ήταν σε μεγίστη ετοιμότητα ένα C-130.

Δένδιας: Ευχές για ταχεία επάνοδο στον πιλότο του F-16 που κατέπεσε

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, η ελληνική ΠΑ είναι η πρώτη αεροπορία στον κόσμο που εξοπλίστηκε με τη συγκεκριμένη έκδοση F-16.

Το αεροσκάφος είναι μία βελτιωμένη έκδοση του BLOCK 50 με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και εξελιγμένο κινητήρα.

Τα Ελληνικά BLOCK 52+ ανήκουν στις 340, 343 και 337 μοίρες με χαρακτηριστικά κλήσης “Αλεπού, “Αστέρι” και “Ghost” αντίστοιχα. Επιχειρούν από τις αεροπορικές βάσεις της Σούδας (115 ΠΜ) και Λάρισας (110 ΠΜ).
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top