Πτώση F-16 στη νήσο Ψαθούρα: Μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ ο πιλότος

Συνολικά τέσσερα αεροσκάφη συμμετείχαν στην άσκηση εναέριας μάχης

Οι πρώτες πληροφορίες για την διάσωσή του / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων STAR 

Συναγερμός σήμανε στην πολεμική αεροπορία, μετά την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 νοτιοανατολικά της Χαλκιδικής, όπου και χάθηκε το στίγμα. Ο πιλότος είναι σώος, αφού εγκατέλειψε το αεροσκάφος και χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο. Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Σώος ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής

Ο στρατιωτικός συντάκτης του Star, Κώστας Συμεωνίδης, μετέφερε στο μεσημεριανό δελτίο τις νεότερες πληροφορίες. Ο πιλότος του μονοθέσιου μαχητικού F-16 φαίνεται πως είναι καλά στην υγεία του, επικοινωνεί με τα συνεργεία διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πιλότος είχε εγκαταλείψει το αεροσκάφος και μπήκε με ασφάλεια στην ειδική βάρκα που έχουν τα αεροσκάφη. Ήταν σε θέση να επικοινωνεί και με τα σωστικά συνεργεία. 

Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής - Σώος ο πιλότος

Το ατύχημα έγινε περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κώστα Συμεωνίδη, το αεροσκάφος F-16 που έπεσε ήταν ένα από τα τέσσερα συνολικα αεροσκάφη που συμμετείχαν σε άσκηση εναέριας μάχης. 

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν ο πιλότος αντιλήφθηκε κάποιο εσωτερικό πρόβλημα στο αεροσκάφος ούτε εάν έκανε προσπάθεια να ενημερώσει τον πύργο ελέγχου. 

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν γιγαντιαία, και σε αυτή συμμετείχαν το Λιμενικό, η Πολεμική Αεροπορία με ένα ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο, ένα ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού και ένα C-130 σε επαγρύπνηση. Στην περιοχή έσπευσε και η φρεγάτα «Αιγαίο» αλλά και σκάφη του Λιμενικού. 

Μεταφέρεται στο 251 ΓΝΑ ο χειριστής του F-16

Σύμφωνα με νέο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο πιλότος περισυνελέγη λίγο μετά τις 15:00 και πλέον μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

«Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top