Αποκλειστικό Star: Το κατηγορητήριο καταπέλτης για τη σύμβαση 717

Βαρύ το κατηγορητήριο για 26 συνολικά άτομα

Παράλληλα με τη δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, ερευνάται και η αμαρτωλή σύμβαση 717. Το Star φέρνει στο «φως» το βαρύ κατηγορητήριο για 26 συνολικά άτομα που προέκυψε μετά την έρευνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως.

Τέμπη: Αποκάλυψη – «βόμβα» για χαμένο βαγόνι στο εμπορικό τρένο! 

Το κατηγορητήριο  που υπογράφει η Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέας κ.Πόπη Παπανδρέου απαριθμεί 106 σελίδες, όπως ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Δημόσιοι Υπάλληλοι κατηγορούνται για απάτη, ψευδή βεβαίωση απιστία σε βάρος  των οικονομικών συμφερόντων  της Ευρωπαικής Ένωσης  και του Ελληνικού Δημοσίου. Η έρευνα ξεκίνησε  το 2022 μετά απο καταγγελία για τις απανωτές παρατάσεις στο έργο που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2016 .

Tέμπη: Καταπέλτης το κατηγορητήριο κατά Αγοραστού για το μπάζωμα

Η έρευνα όμως όπως αποκαλύπτουμε σήμερα έδειξε ότι  οι κατηγορούμενοι έδιναν ψευδή στοιχεία προκειμένου να παιρνουν τα χρήματα του κατηγορητηρίου.

Στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για απατηλή συμπεριφορά των κατηγορούμενων υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ και ότι εν γνώσει τους δήλωναν μη ορθά στοιχεία.  Όπως το 2017  υποστήριζαν ότι οι καθυστερήσεις  στο τμήμα Οινόη Τιθορέα  οφείλονται σε βανδαλισμούς και κλοπές. Η Ευρωπαία Εισαγγελέας όμως  αναφέρει οτι το ππρόβλημα των βανδαλισμών και των κλοπών ήταν διαχρονικό  και είχε προβλεφθεί μάλιστα στη Σύμβαση και τον προυπολογισμό του έργου.

Αποκάλυψη Star: Το video με την αναπαράσταση του δυστυχήματος στα Τέμπη 

Όσον αφορά τις κλοπές θυρών σε μερικά ερμάρια  εξωτερικού χώρου, παρότι η ΕΡΓΟΣΕ είχε λάβει γνώση ,ουδέποτε από το έτος 2014  μέχρι την ημερομηνία υποβολής του επίμαχου αιτήματος παράτασης (σ.σ 2017)   έδωσε εντολή στην Ανάδοχο Κοινοπραξία να αποκαταστήσει  τις  θύρες αυτές.

Είχε λοιπόν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 δε θα είχε συμβεί η τραγωδία στα Τέμπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top