Τέμπη: Αποκάλυψη – «βόμβα» για χαμένο βαγόνι στο εμπορικό τρένο! 

Η χημική ουσία πίσω από την πυρκαγιά 

Μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη. Δύο από τους συγγενείς, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας και κατέθεσαν συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη. Σε αυτή την έκθεση υπάρχει ένα στοιχείο που εάν όντως επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για στοιχείο - βόμβα. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο υπάρχουν ενδείξεις για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας! 

Tέμπη: Καταπέλτης το κατηγορητήριο κατά Αγοραστού για το μπάζωμα

Όπως ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου  στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη,  που παραδόθηκε σήμερα στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας,  επισημαίνεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 14 και όχι 13 βαγόνια  όπως  δηλώθηκε επίσημα .Υπάρχει δηλαδή ένα παραπάνω βαγόνι στην αρίθμηση! 

Αποκάλυψη Star: Το video με την αναπαράσταση του δυστυχήματος στα Τέμπη 

Πού βρισκόταν αυτό το βαγόνι;  Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του Star,   βρισκόταν αμέσως μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες  που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κοντέινερ, δηλαδή ήταν κλειστού τύπου. 

Γιατί μέχρι τώρα δεν το έβρισκαν, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η απάντηση είναι  γιατί έχει διαλυθεί από την έκρηξη και τη φωτιά! Η εξέλιξη αυτή γεννά νέα ερωτήματα, όπως επισήμανε η Τ. Παπανικολάου. Αν όντως υπάρχει και άλλο βαγόνι που αγνοείται γιατί δεν δηλώθηκε; Ποιο ήταν το φορτίο  αυτού του βαγονιού;  

Οι αναλύσεις για τη χημική ουσία

Το στοιχείο αυτό θα πρέπει  να ελεγχθεί διεξοδικά, όπως πρέπει να ελεγχθεί και το ξυλόλιο. Υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια για αυτή την ουσία πρόσθεσε η δημοσιογράφος του Star.  Σύμφωνα με τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους βρέθηκε σε καθαρότητα 95%.  Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει ατόφιο σε κάποιο χώρο.

Τέμπη: Αποκάλυψη Για Το Μπάζωμα Του Σημείου

Το ξυλόλιο - όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής-  είναι ύποπτο για την μεγάλη πυγκαγιά που προκλήθηκε και όχι το έλαιο σιλικόνης. Ο κ.Κωνσταντινίδης και ο κ.Ηλιόπουλος κατέθεσαν και υπόμνημα στον Εφέτη Ανακριτή και ζητούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ενώ αναφέρουν ότι η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να έχει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας τουλάχιστον από το 2019 αλλά δεν υπήρχαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top