Tέμπη: Καταπέλτης το κατηγορητήριο κατά Αγοραστού για το μπάζωμα

Αποκάλυψη Star:  «Δε ζήτησε τη συναίνεση των δικαστικών αρχών» 

Μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά την τραγωδία των Τεμπών έκανε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για το πολυσυζητημένο θέμα του μπαζώματος, σχετικά με το ποιοι μπάζωσαν, με ποιανού την εντολή και με τι είδους υλικά. 

Τέμπη: «Πέταξαν την τέφρα των ανθρώπων μας»

Οι συγγενείς δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτό το γεγονός, καθώς εκτιμούν ότι κάποιοι ήθελαν να αποκρυβούν στοιχεία. Η δημοσιογράφος του Star έδειξε τα έγγραφα που καταδεικνύουν ότι σε πρώτο επίπεδο η δικαιοσύνη «δείχνει» τον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο - που εξασφάλισε η Τ. Παπανικολάου - ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  φέρεται να μπάζωσε τον χώρο χωρίς να ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς όπως είχε υποχρέωση. Μην ξεχνάτε ότι η εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος  δόθηκε τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, ενώ ήδη  είχε αναλάβει η Εισαγγελία Λάρισας την έρευνα, επομένως οι δικαστές είχαν τον πρώτο λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια  τόσο σημαντική.

Ο Αγοραστός μίλησε για τα πυρά που δέχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να παραιτηθεί

Το κατηγορητήριο για τον Κ. Αγοραστό  

Το κατηγορητήριο αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό: 

«Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια - υλικά 3Α και Ε4  και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος».

Tο κατηγορητήριο κατά Αγοραστού για το μπάζωμα στα Τέμπη

Tο κατηγορητήριο κατά Αγοραστού για το μπάζωμα στα Τέμπη

Tο κατηγορητήριο κατά Αγοραστού για το μπάζωμα στα Τέμπη 

Η κατάθεση εργαζόμενου 

Χαρακτηριστικό για το τι έγινε εκείνη την ημέρα των εργασιών είναι ότι υπάλληλος   της τεχνικής εταιρείας, που συμμετείχε στο έργο καταθέτει:  

«Όσα κυβικά  χώμα απομακρύναμε για να καθαρίσουμε το χώρο (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα ,θάμνοι ) ήταν περίπου 300 κυβικά ( 20 φορτηγά ) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο ,με εντολή της Πυροσβεστικής.  Όσα χαλίκια είχαμε ρίξει, με εντολή της Περιφέρειας, τα στρώσαμε, ρίξαμε τρίμμα πίσσας τύπου 3Α και το διαμορφώσαμε για να γίνει και ένα εκκλησάκι εκεί για τα θύματα».

Τέμπη: Η κατάθεση εργαζόμενου για το μπαζωμα

Τέμπη: Η κατάθεση εργαζόμενου για το μπαζωμα  

Τι  καταθέτει με υπόμνημά του  ο κ. Αγοραστός; «Εκτελούσα εντολές και είχα υποστηριστικό ρόλο» χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση πγια το οιος του έδωσε την εντολή  για το μπάζωμα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top