Τέμπη: «Πέταξαν την τέφρα των ανθρώπων μας»

Οργή από τους συγγενείς θυμάτων για το «μπάζωμα»

Βίντεο από STAR

Στην αντεπίθεση μπαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων για το μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μιλώντας στο STAR και τον Άρη Λάμπο ισχυρίζονται ότι η διαδικασία έγινε γρήγορα ενώ ακόμα δεν έχουν πάρει σαφείς απαντήσεις για κρίσιμα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη φωτιά που ξέσπασε. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εκστρατεία λάσπης από την αντιπολίτευση σε εκδήλωση της ΔΑΠ λέγοντας πως κάποιοι εκμεταλλεύονται το συλλογικό πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία 

Αποκάλυψη Star: Το video με την αναπαράσταση του δυστυχήματος στα Τέμπη 

Η Δέσποινα Γκανίδου είναι η μητέρα του 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου ο οποίος σκοτώθηκε όταν πήγε στο κυλικείο για να πάρει ένα μπουκάλι νερό. Όπως λέει στο STAR το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος, όχι μόνο στέρησε από τις οικογένειες τα λείψανα των ανθρώπων τους, αλλά δεν ήταν και απαραίτητο για να πατήσουν οι γερανοί, όπως ισχυρίζονται κύκλοι της πυροσβεστικής.

Φωτογραφία από STAR
Φωτογραφία από STAR

«Όλους εμάς που απανθρακωθήκαν τα δικά μας άτομα μας έχει εξοργίσει είναι το γεγονός ότι αυτά τα χώματα που πήραν με το μπάζωμα περιείχαν την τέφρα των δικών μας ανθρώπων. Και αυτά τα χώματα πετάχτηκαν. Δεν σεβάστηκαν τους νεκρούς μας όπως γίνεται στην καύση των νεκρών που παραδίδουν την τέφρα των νεκρών στους συγγενείς τους. Εδώ την τέφρα των νεκρών την πέταξαν.», υπογραμμίζει. 

«Καταρχάς οι γερανοί είχαν ήδη πατήσει πάνω στα χώματα όπως φαίνονται από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν τις πρώτες μέρες. Σήκωσαν το ένα από τα βαγόνια, στη συνέχεια σήκωσαν και τα συντρίμμια των μηχανών. Επομένως, δεν υπήρχε πρόβλημα στο να πατήσουν. Ποιος έδωσε την εντολή; Ποιος αποφάσισε ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για την εύρεση των θυμάτων όταν υπάρχει ένα άτομο αγνοούμενο.», προσθέτει. 

Αναπάντητα ερωτήματα για τη φωτιά στο σημείο του δυστυχήματος

Οι εμπειρογνώμονες μελετούν καρέ-καρέ το 3D ντοκουμέντο που δείχνει πώς ακριβώς έγινε η σύγκρουση. Στέκονται στη στιγμή της έκρηξης και προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. Ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, την οποία έχουν διορίσει περίπου 20 οικογένειες θυμάτων, μίλησε στο STAR και στον Αλέξανδρο Γύγο.

Τέμπη: Δεν Ήθελε Να Πάει Στο Τρένο, Λέει Σύζυγος Θύματος

«Εμείς στεκόμαστε στην ουσία ξυλόλιο που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί έχει εντοπιστεί σε 7 διαφορετικά σημεία. Δε δικαιολογείται με κανένα τρόπο η ύπαρξη ξυλολίου στο χώμα και να μην έχει εξατμιστεί επί 29 ημέρες, μέχρι που φτάσαμε να το βρούμε εμείς.», λέει ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος επιτροπ΄γς πραγματογνωμόνων. 

Πολιτική κόντρα για τα Τέμπη

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΠ για πόλεμο λάσπης και λέγοντας ότι κάποιοι μετατρέπουν σε κομματικό εργαλείο το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Ένα πένθος το οποίο δεν έχει χρώμα για την τραγωδία των Τεμπών. Είναι πραγματικά ντροπή και κατάντια ορισμένοι υποκριτές της πολιτικής να επιθυμούν να μονοπωλούν αυτή τη συλλογική θλίψη όλης της πατρίδας. Όλοι πονάμε το ίδιο για την τραγωδία των Τεμπών και πρώτα απ' όλα οι νέοι και οι νέες μας.», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Θέλω να καλέσω και τον κύριο Τριαντόπουλο και τον κύριο Αγοραστό, αν πουν την αλήθεια, θα είναι λυτρωτικό και για τους ίδιους και για την ελληνική κοινωνία.», υπογράμμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς.
Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, πηγή Μέγκα – «Η δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα και η κυβέρνηση να σταματήσει να συγκαλύπτει τις ευθύνες των στελεχών της.», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top