Παραλίγο «νέα Τέμπη» στις Αχαρνές: Τι ισχυρίστηκε ο μηχανοδηγός

Ο ΟΣΕ διεξήγαγε εσωτερική έρευνα και κατέθεσε το πόρισμα στη ΡΑΣ

Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ακόμα στοιχειώνει τις καρδιές των περισσότερων Ελλήνων. Ούτε έναν χρόνο μετά δυο τρένα στην Αθήνα κόντεψαν και πάλι να συγκρουστούν, επειδή ο ένας μηχανοδηγός φέρεται να παραβίασε το κόκκινο φωτόσημο.

Παραλίγο νέα Τέμπη: Με ουρλιαχτά αποφεύχθηκε η σύγκρουση

Παρά λίγο «νέα Τέμπη» στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών

Λίγες μέρες από τη μαύρη επέτειο των Τεμπών αποκαλύφθηκε σήμερα (6/3) από την εφημερίδα «Τα Νέα» οτι παρά τρίχα δε ζήσαμε και δεύτερη σιδηροδρομική τραγωδία. Στις 23 Δεκεμβρίου η αμαξοστοιχία 1313 του Προαστιακού που από το Κιάτο προς Αθήνα παραβίασε το ερυθρό φωτόσημο και για λίγο απέφυγε να συγκρουστει πλαγιομετωπικά με την αμαξοστοιχία 51 που ερχόταν από Θεσσαλονίκη. Και τα δύο τρένα ήταν γεμάτα από επιβάτες. 

Παραλίγο νέα Τέμπη στις Αχαρνές.

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε χάρη στην ετοιμότητα του υπεύθυνου της τηλεδιοίκησης του ΣΚΑ, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ούρλιαζε στον ασύρματο, καλώντας τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας 1313 να σταματήσει, κάτι που ευτυχώς συνέβη πριν τα δύο τρένα βρεθούν στη γραμμή 102.

ΟΣΕ: «Αποφεύχθηκαν νέα Τέμπη γιατί λειτούργησε η τηλεδιοίκηση»

Τι ισχυρίστηκε ο μηχανοδηγός για την παραλίγο σύγκρουση 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανοδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίασε τη σήμανση αλλά ότι δεν έγινε ακαριαία η πέδηση. 

Για το σοβαρό περιστατικό, ο Χρήστος Ζαραϊδώνης, μηχανοδηγός, τονίζει: «Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι λόγω ολίσθησης παραβίασε το σηματοδότη ένα - δυο μέτρα». 

ΟΣΕ και Hellenic Train για την παρ' ολίγον σύγκρουση των τρένων

Ο ΟΣΕ διεξήγαγε εσωτερική έρευνα και κατέθεσε το πόρισμα στη ΡΑΣ. Αύριο (7/3) η Hellenic Train αναμένεται να καταθέσει το δικό της πόρισμα για το συμβάν. 

Τέμπη: Αποκάλυψη Για Το Μπάζωμα Του Σημείου

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης, Διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, δήλωσε: «Όταν γίνεται μια παραβίαση ερυθρού σηματοδότη σε τηλεδιοικούμενη περιοχή που λειτουργούν όλα κανονικά, αυτό είνα ένα σοβαρό περιστατικό. Είναι το αντίστοιχο σε μια λεωφόρο ένας να παραβιάσει τον ερυθρό σηματοδότη». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top