«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προσωρινά κρατούμενοι οι 6 συλληφθέντες

Τι είπαν στην απολογία τους - «Ιδεολογικά δεν ξέρω πού ανήκουν»

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους οι 6 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Οι συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και οι δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας κι εισαγγελέα. 

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Oλοκληρώθηκαν οι απολογίες των 6 κατηγορουμένων

Σημειώνεται ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για έξι κακουργήματα, ανάμεσά τους η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ κατηγορούνται και για πέντε πλημμελήματα.

Τι ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ο έτερος κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχτηκε μονό μία κατηγορία από εκείνες που του αποδίδονται, δηλαδή ότι ήταν ο οδηγός της μηχανής με τον οποίο διέφυγε ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης σε τράπεζα στα Πετράλωνα. «Αποδέχομαι τη συμμετοχή μου ως οδηγός σε αυτή την πράξη. Δεν αποδέχομαι καμία άλλη. Γνωρίζω δύο από τους συγκατηγορουμένους μου που δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους», φέρεται να δήλωσε ο 36χρονος κατηγορούμενος.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι 6 συλληφθέντες με κοινή γνωμοδότηση εισαγγελέως κι ανακρίτριας - Φωτογραφία από Eurokinissi, Κώστας Τζούμας

Ακόμα, οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Μάλιστα, ένας εκ των κατηγορουμένων που φέρεται να συνάντησε τον ένα πυροτεχνουργό δήλωσε στην ανακρίτρια: «Αρνούμαι τα πάντα δεν είχα καμία γνώση και σχέση με τους ανθρώπους αυτούς. Ιδεολογικά δεν ξέρω πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν. Εγώ είχα τυχαία, συμπτωματική κοινωνική επαφή με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κατηγορούμενος στρατιωτικός φέρεται να υποστήριξε: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες κρίνοντας τες ως ανυπόστατες και ανεδαφικές. Ουδέποτε εντάχθηκα στην φερόμενη τρομοκρατική οργάνωση, ενώ από τα φερόμενα ως μέλη αυτής γνωρίζω μόνο λόγω συνυπηρέτησης σε ίδια μονάδα τον έναν εκ των συγκατηγορούμενών μου».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top