Δούκας για ονόματα θυμάτων στα Τέμπη: «Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή»

Ο δήμαρχος Αθηναίων για την κίνηση που προκάλεσε οργή

Πολύ έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το σβήσιμο των ονομάτων των 57 νεκρών στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, λίγες μόνο ώρες μετά το συλλαλητήριο για την συμπλήρωση ενός έτους από την ανείπωτη τραγωδία. 

Τα ονόματα γράφτηκαν μπροστά στη Βουλή από συγγενείς των θυμάτων με κόκκινη μπογιά, για να στελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι 57 αυτές ψυχές δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν στο πέρασμα του χρόνου. 

 

 

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή του κόσμου που μέσω των social media σχολίασε το σβήσιμο των ονομάτων και το χαρακτήρισε ντροπή. 

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα

Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων 

Αρχικά, η Ρωξάνη Μπέη, αντίδημαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, ανέφερε «Ουδέποτε η δημοτική μας αρχή έδωσε οποιαδήποτε άδεια, έγκριση ή εντολή να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Το εν λόγω συνεργείο καθαριότητας ενήργησε μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής χωρίς καμία ενημέρωση στην αρμόδια δημοτική αρχή. Είναι απαράδεκτο. Ζητάμε ξανά συγγνώμη και από τις οικόγενειες και από τους πολίτες που εχθές προέβησαν σε αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού». 

Από την μεριά του, και ο Χάρης Δούκας προέβη σε μία ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) για να ζητήσει συγγνώμη, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας.

 

 

«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», έγραψε ο Χάρης Δούκας

Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 νεκρών μπροστά από τη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, 29 Φλεβάρη, στα πλαίσια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, φοιτητές έγραψαν και πάλι στο ίδιο σημείο με κόκκινη μπογιά τα 57 ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top