Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 νεκρών μπροστά από τη Βουλή

Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζήτησε ο δήμος Αθηναίων

Ξεχειλίζει η οργή για τον θάνατο των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έναν χρόνο μετά την τραγωδία. Μετά την απόφαση να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών που είχαν γραφτεί την Τετάρτη, φοιτητές πήγαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τα έγραψαν ξανά.

Τέμπη: H απάντηση του Δήμου για το σβήσιμο των ονομάτων στο Σύνταγμα

Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών έξω από τη Βουλή, το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα φοιτητών έφτασε έξω από το Κοινοβούλιο μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και έγραψε πάλι τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα και τις ηλικίες των θυμάτων.

Βουλή: Ξαναέγραψαν τα ονόματα των θυμάτων έξω από τη Βουλή

Φωτογραφίες Eurokinissi (Κώστας Τζούμας)

Έγραψαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη πορεία στη μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος, συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων έφτασαν έξω από τη Βουλή και έσβησαν τα ονόματα που είχαν γραφτεί με κόκκινη μπογιά.

 

 

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων υποστήριξε ότι η ίδια δεν ενημερώθηκε για την ενέργεια αυτή και ότι η εντολή δόθηκε από τον φρούραρχο της Βουλής.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπέη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top