Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα - Έχει τρία παιδιά

Ο γάμος θα γίνει στη Νέα Σμύρνη - Είναι μαζί 20 χρόνια, είπαν στο Bloomberg

Ο Σταύρος Γαβριηλίδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης έχουν ενώσει τις ζωές τους για πάνω από 20 χρόνια, όμως από σήμερα αισθάνονται πλέον ορατοί και ισότιμοι με όλους τους υπόλοιπους πολίτες, μετά από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Γάμος ομοφύλων: Χειροκροτήματα και αγκαλιές στα θεωρεία της Βουλής

Αν και αγόρασαν ένα σπίτι μαζί και δημιούργησαν την οικογένειά τους, μέχρι χθες δεν μπορούσαν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους.

Ο Σταύρος Γαβριηλίδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης (κάτω αριστερά) θα είναι το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που θα παντρευτούν μετά την υπεψήφιση του νομοσχεδίου - Eurokinissi

Ο Σταύρος Γαβριηλίδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης (κάτω αριστερά) θα είναι το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που θα παντρευτούν μετά την υπεψήφιση του νομοσχεδίου - Eurokinissi

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, θα είναι το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί στη Νέα Σμύρνη. Σήμερα, μάλιστα, δημοσιεύτηκε και η αναγγελία του γάμου τους στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Γαβριλιάδης δήλωσε: 

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα. Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα, ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε».

Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Χάρη στον νέο νόμο ο 52χρονος αλλεργιολόγος δε θα ανησυχεί πια για την τύχη του γιου του εάν ο ίδιος φύγει από τη ζωή πριν από τον σύντροφό του, Δημήτριο Ελευσινιώτη.

Ο Σταύρος Γαβριηλίδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης (κάτω αριστερά) πλέον δε θα χρειάζεται να αγχώνονται για τι θα συμβεί στα τρία τους παιδιά, αν πάθουν κάτι οι ίδιοι - Eurokinissi

Ο Σταύρος Γαβριηλίδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης (κάτω αριστερά) πλέον δε θα χρειάζεται να αγχώνονται για τι θα συμβεί στα τρία τους παιδιά, αν πάθουν κάτι οι ίδιοι - Eurokinissi

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο το ζευγάρι πρόκειται να υιοθετήσει επίσημα και τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του.

Γάμος ομοφύλων: Ο Κασσελάκης το γιόρτασε με τον Τάιλερ σε γνωστό κλαμπ

«Οι πέντε τους θα θεωρούμαστε επιτέλους μια οικογένεια και όχι ξένοι», είπε.

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: «Εγώ θα τελέσω τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού»

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας. 

Βουλή: Οι καρδούλες της Ζωής, ο καβγάς του Στίγκα και ο Καπουτζίδης 

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει τον γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν τον γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», είπε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ακόμα: «Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά έναν γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Μητσοτάκης: «Ευτυχισμένα παιδιά μεγαλώνουν και με γονείς του ίδιου φύλου»

(…) Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν, για να εκδοθεί η άδεια.

Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν.

(…) Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν τον γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον.

Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελέσω τον γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος.

Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει τον γάμο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top