Παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν έχουμε καμία διαφορά από τους στρέιτ»

Μιλούν για τις οικογένειές τους και τη ζωή τους σε αυτές

Λίγο πριν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παιδιά που μεγαλώνουν σε ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες μίλησαν για τις οικογένειές τους, την αγάπη που δέχονται από τους γονείς τους και τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια ομοφύλων. 

Ο 16χρονος Γιάννης μεγάλωσε με δύο μαμάδες, η 20χρονη Ανατολή έχει δύο μαμάδες και η 25χρονη Μαρίλη αγαπά την οικογένειά της που αποτελείται από δύο μπαμπάδες και τη μητέρα της. 

Γιάννης: «Είμαι στρέιτ, αλλά ποτέ δεν ντράπηκα για την οικoγένειά μου»

Ο Γιάννης πηγαίνει ακόμα σχολείο. Όνειρό του είναι να γίνει πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» για τις δύο μαμάδες του είπε πως  μεγαλώνει, όπως μεγαλώνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας του. 

Δημοσκόπηση GPO στο Star: Διχασμένοι οι πολίτες για τα ομόφυλα ζευγάρια 

«Ήταν σαν μια κανονική οικογένεια στην Ελλάδα, με τις καλές, τις μέτριες και τις κακές μέρες. Μεγάλωσα σε οικογένεια που με αγαπούσαν πολύ σε κάθε στάδιο της ζωής μου, δεν υπήρχε καμία διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια», τόνισε.

Ο ίδιος στους πολύ κοντινούς του φίλους έλεγε από την αρχή ότι μεγαλώνει με δύο μαμάδες και παρά το ό,τι στην αρχή μπορεί να έδειχναν λίγο μπερδεμένοι, η αποδοχή ήρθε αμέσως, χωρίς ποτές, όπως είπε να βιώσει το bullying εξαιτίας της οικογένειάς του. 

Ιερώνυμος: Παιδιά ομόφυλων να βαπτίζονται όταν μεγαλώσουν, αν το επιθυμούν

«Είμαι στρέιτ, αλλά ποτέ δεν ντράπηκα για την οικογένειά μου. Αν κάποιος μου πει κάτι, δεν τον αφήνω να με θυμώσει και να με επηρεάσει το σχόλιό του. Αλλά, βέβαια, υπάρχουν πάντα τα αρνητικά τύπου “αυτοί δεν μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά, κάποιος να τα πάρει”, λες και ζούμε σε μια οικογένεια του σατανά και πρέπει να μπούμε φυλακή για αυτό που είμαστε», επεσήμανε, προσθέτοντας:

«Μια οικογένεια στρέιτ με μια οικογένεια ΛΟΑΤΚΙ δεν έχει καμία διαφορά στην αγάπη και τη φροντίδα στα παιδία τους».

Όσο για το πότε του μίλησαν οι μαμάδες του για τη «διαφορετική» τους οικογένεια ο 16χρονος Γιάννης απάντησε:

Το παρασκήνιο του Υπουργικού: Όταν δάκρυσε ο Άκης Σκέρτσος  

«Η εξήγηση από τη μητέρα μου έγινε από όταν ήμουν μικρός και έβλεπα πάντα δύο μητέρες, χωρίς πατρική φιγούρα. Μου εξήγησε ότι μπορεί να είμαστε λίγο διαφορετικοί από τις άλλες οικογένειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί να ήμουν μπερδεμένος στην αρχή, αλλά μεγάλωσα και αγάπησα την οικογένειά μου. Η ζωή μου ήταν γεμάτη με ευτυχισμένες στιγμές και με πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτά που πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια».

Ανατολή: «Η μέρα που η μητέρα μου παντρεύτηκε τη Μαρίνα ήταν μια από τις πιο χαρούμενες της ζωής μου»

Η 20χρονη Ανατολή ζει και μεγάλωσε με μια μητέρα που έκανε δεσμούς με γυναίκες. 

Έρευνα: Υπάρχουν διαφορές στα παιδιά που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια;

«Ήξερα από πάντα ότι η μητέρα μου ήταν με γυναίκες αντί για άντρες. Πριν από οχτώ χρόνια η μαμά μου γνώρισε τη Μαρίνα και παντρευτήκανε. Εκείνη η ημέρα ήταν μια από τις πιο χαρούμενες της ζωής μου. Ήταν η στιγμή που δημιουργήθηκε η οικογένεια και ένιωσα την αίσθηση της οικογένειας», δήλωσε.

«Πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι εμάς τα παιδιά δεν μας νοιάζει αν οι γονείς μας είναι με άντρα ή με γυναίκα και το μόνο που μας νοιάζει είναι να νιώθουμε αγάπη και φροντίδα, ότι είναι στο πλευρό μας και εγώ το έχω νιώσει αυτό με τη Μαρίνα. Είμαι ευγνώμων που βρήκαν η μια την άλλη, επειδή είναι χαρούμενη και αυτό θέλουν όλα τα παιδιά. Αυτή την ευτυχία που νιώθουν την εισπράττω εγώ, γιατί μπορούν και αυτές μετά να είναι καλοί γονείς», συνέχισε.

Μαρίλη: «Ο μπαμπάς μου έλεγε πάντα ότι ερωτευόμαστε ψυχές και όχι ανθρώπους»

Η 25χρονη Μαρίλη μεγαλώνει τα τελευταία οχτώ χρόνια με τους δύο μπαμπάδες. Πιο πριν όμως μεγάλωνε με τη μητέρα της και τον πατέρα της. 

Ομόφυλα ζευγάρια: Επιτίμια σε βουλευτές και λαοσυνάξεις θέλουν Μητροπολίτες

Όπως είπε, η αλλαγή προέκυψε επειδή ο μπαμπάς της ερωτεύτηκε έναν άλλον άνδρα. Οι γονείς της είχαν αποφασίσει ότι θα έχουν έναν ανοιχτό γάμο και όταν εκείνη έγινε 18 ετών πήραν διαζύγιο. 

«Από τότε έχω δύο σπίτια, το ένα με τη μαμά μου και το άλλο με τους μαμπάδες μου», είπε. Ωστόσο από τα 15 της χρόνια ξεκίνησε να ζει σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες. 

Την αλλαγή τη βίωσε πολύ φυσιολογικά. 

«Η αλλαγή έγινε γιατί ήταν ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ο μπαμπάς μου έλεγε πάντα ότι ερωτευόμαστε ψυχές και όχι ανθρώπους και οι ψυχές δεν έχουν φύλο», είπε.

Ομόφυλα Ζευγάρια: Αντίθετοι στο νομοσχέδιο οι Ιεράρχες- Η ώρα των αποφάσεων

«Ποτέ δεν ήταν μυστικό για την οικογένειά μας. Στο pride του 2015 συμμετείχαμε οικογενειακώς, η μαμά, ο μπαμπάς και εγώ με το σωματείο διεμφυλικών. Η γιαγιά μου την έχει αγκαλιάσει αυτή τη σχέση, όπως και όλη η οικογένεια έχει αγκαλιάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του πατέρα μου. Κάτι μακρινοί συγγενείς που έχει τύχει να εκφράσουν ομοφοβία, η οικογένειά μου και εγώ τους έχουμε εξοστρακίσει», συνέχισε, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπει στον κύκλο της να εκφράζει ομοφοβικές  απόψεις.

«Μιλάω ανοιχτά για να δω αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα μου το πιστεύει, όταν λέει ότι δεν είναι ομοφοβικός. Θα ήθελα πολύ να κάνω μια οικογένεια με τον άντρα μου στο μέλλον. Σκέφτομαι και τα παιδιά, τα πάω πολύ καλά μαζί τους. Είμαι στρέιτ γυναίκα. Δεν ένιωσα ποτέ έλξη για τις γυναίκες, θα μπορούσε αλλά δεν συνέβη. Δεν έπαιξε ποτέ ρόλο στις επιλογές μου ο σεξουαλικός προσανατολισμός του πατέρα μου», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top