Ομόφυλα ζευγάρια: Επιτίμια σε βουλευτές και λαοσυνάξεις θέλουν Μητροπολίτες

Επιστολή στον Πρωθυπουργό μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο

Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ιεράς Συνόδου και ποιες ήταν οι προτάσεις και οι αντιδράσεις Ιεραρχών για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανέφερε σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Ράνια Τραγόμαλλου.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ποιοι «φλερτάρουν» με την αποχή

Όπως επισήμανε,  αποφάσισαν ότι  θα στείλουν και επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με το που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο και θα επιχειρηματολογούν σε κάθε άρθρο του νομοσχέδιο. 

Όσον αφορά τις επιστολές προς τους βουλευτές, με ευπρεπή τρόπο θα υπενθυμίζουν ότι οι βουλευτές εκλέγονται και από τους πιστούς και ότι «ψηφίζοντας  το νομοσχέδιο στέκονται απέναντι από τους πιστούς». 

Αντίστροφη μέτρηση για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Συνεδριάζει το Υπουργικό

Η αντίδραση που προτείνουν Μητροπολίτες   

Σε αυτό το κλίμα ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, πρότεινε να επιβληθεί επιτίμιο  στους βουλευτές, με άλλα λόγια να μην είναι «ανοιχτά τα γραφεία των Μητροπολιτών» για εκείνους. Αρχικά ακούστηκε η φράση να μην τους «δεχόμαστε στην εκκλησία». 

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, πρότεινε συγκεντρώσεις και μάλιστα  να γίνει πορεία μέχρι τη Βουλή, ξεκινώντας από την Παλαιά Βουλή.

Μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος: Ζήτησε συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου

Μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος: Ζήτησε συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου 

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος πρότεινε, με τη σύναψη του πρώτου γάμου ομοφύλων ζευγαριών, να  προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  

Μητροπολίτης Λαρίσης: Πρότεινε προσφυγή στο Star για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών    

Μητροπολίτης Λαρίσης: Πρότεινε προσφυγή στο Star για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών 

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος στην ομόφωνη απόφαση επιτρέπει στις μητροπόλεις να πάρουν πρωτοβουλίες που σημαίνει ότι δεν θα εμποδίσει κανείς τις συγκεντρώσεις που ενδεχομένως να προγραμματίσουν Μητροπόλεις κυρίως στην επαρχία
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top