Αντίστροφη μέτρηση για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Συνεδριάζει το Υπουργικό

Την Τετάρτη τελικά η συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

 Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση στο Yπουργικό Συμβούλιο των ρυθμίσεων που προωθεί η Κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Στο εσωτερικό της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας το κλίμα αλλάζει, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί βουλευτές που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν. 

Ομόφυλα Ζευγάρια: Αντίθετοι στο νομοσχέδιο οι Ιεράρχες- Η ώρα των αποφάσεων

Όπως μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος στο μεσημβρινό δελτίο  ειδήσεων του Star, αύριο Τετάρτη συνεδριάζει τελικά εκτός απροόπτου το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο είχε αναβληθεί χθες, καθώς αναρρώνει από τη γρίπη Η1Ν1 που είχε διαγνωσθεί μετά το Νταβός. Ψηλά στην ατζέντα θα είναι οι ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια που αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως»  για τη  Βουλή. Ο στόχος είναι να έχουν ψηφιστεί οι ρυθμίσεις μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. 

Sta

Παρά τις ενστάσεις μελών της Κυβέρνησης και βουλευτών υπολογίζουν ότι τελικά θα ψηφιστεί από 110 έως και 120 βουλευτές. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τους υπουργούς και υφυπουργούς που δε θα ψηφίσουν. Πάντως τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με πληροφορίες έχει μπει στο συρτάρι το σενάριο  της απομάκρυνσής τους  που θα έφερνε αλλαγές  στο κυβερνητικό σχήμα μετά την αυλαία της εν λόγω ψηφοφορίας. 

Σε σχέση με τις αντιδράσεις από την  πλευρά της Εκκλησίας, η κυβέρνηση αναμένει να δει την ένταση  των όποιων αντιδράσεων, παρά ταύτα υπογραμμίζεται σε όλους τους τόνους ο σεβασμός στον ρόλο της Εκκλησίας αλλά και στους διακριτούς ρόλους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top