Ομόφυλα Ζευγάρια: Αντίθετοι στο νομοσχέδιο οι Ιεράρχες- Η ώρα των αποφάσεων

Εκκλησία-Πολιτεία: «Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι»

Η Ιεραρχία συνεδρίασε για πέντε ώρες, με τους Ιεράρχες να δηλώνουν την αντίθεσή τους για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, αναφέροντας ότι η πολιτεία νομοθετεί, αλλά η εκκλησία νουθετεί για τις αξίες και τις αρχές της οικογένειας.

«Βόμβα» Ιερώνυμου για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα»

Η στάση των Ιεραρχών ήταν η ίδια, αρνητική, τόσο για τον πολιτικό γάμο, όσο και για την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Η δημοσιογράφος του Star Χριστίνα Καλοκύρη, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Μαρονίας, ανέφερε πως δεν τέθηκε θέμα δημοψηφίσματος, όπως αρχικά είχε πει ο Ιερώνυμος, αλλά στις 4 Φεβρουαρίου, που είναι και η γιορτή των τριών Ιεραρχών, αποφασίστηκε να στείλουν επιστολή στους 300 βουλευτές. Στην επιστολή αυτή, οι Ιεράρχες θα κάνουν γνωστούς γραπτώς τους λόγους για τους οποίους είναι κατά του νομοσχέδιου. Παράλληλα, επιστολή θα στείλει η εκκλησία και στους πιστούς εξηγώντας αναλυτικά τις θέσεις της. 

Αποκάλυψη Star: Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρόκειται να γίνει και άλλη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου. Σκοπός είναι να δουν από δω και πέρα με τι τρόπο θα αντιμετωπίσει η Εκκλησία τα όσα θα αποφασίσει η Κυβέρνηση. 

Ο Μητροπολίτης Μαρονίας ανέφερε πως εκκλησία και πολιτεία είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι.

«Η Νομοθέτηση αυτή συγκρούεται με τη χριστιανική ανθρωπολογία, το καθήκον της κοινωνίας να εξασφαλίζει στα παιδιά ευημερία, αλλά και με το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατρική και μητρική φιγούρα» ανέφερε. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top