Αποκάλυψη Star: Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου 

Οι θέσεις Κυβέρνησης - Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια στο επίκεντρο

Η μυστική συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου (video Star)

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star. 

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα παρά την διαφωνία των δύο πλευρών. Πολλοί Ιεράρχες έχουν ξεσηκωθεί και ορισμένοι εισηγούνται λαοσυνάξεις και συλλαλητήρια. Ωστόσο ο κ. Ιερώνυμος τηρεί στάση αναμονής και σχεδιάζει να συγκαλέσει την Ιεραρχία

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο 

Ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται προσωπικά τις λεπτές ισορροπίες των σχέσεων με την εκκλησία στην κρίσιμη συγκυρία, όπου το νομοσχέδιο για τον  γάμο ομοφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία έχει φέρει την κυβέρνηση και την Ιερά Συνοδό απέναντι.

Γάμος ομόφυλων: Χτυποκάρδια στα θρανία στη ΝΔ–Αναταραχή στην αντιπολίτευση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν το θέμα.  Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο  ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε την πάγια θέση της Eκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία. 

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Ο νόμος θα οδηγήσει τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία 

Εντονες αντιδράσεις από Μητροπολίτες για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών 
                

Οι έντονες αντιδράσεις από Μητροπολίτες συνεχίζονται με τον Μητροπολίτης Ναυπάκτου να υπογραμμίζει: «Αν αρχίσει η Πολιτεία να νομιμοποιεί όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, τότε δε θα βρούμε πουθενά άκρη».

Οι πιέσεις των ιεραρχών προς τους πολιτικούς είναι έντονες. Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου, Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ  προς τους βουλευτές που εκλέγονται στις περιοχές που διακονεί, επισημαίνει την πλήρη αντίθεση της Εκκλησίας και τους καλεί εμμέσως πλην σαφώς να καταψηφίσουν.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε βουλευτές

Η επιστολή του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε βουλευτές 

«Σας παρακαλώ θερμά,  μην δώσετε γη και ύδωρ στα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Προσπαθήστε να δώσετε λύσεις  σε αρκετά από τα αιτήματα τους επεκτείνοντας το υπάρχουν σύμφωνο συμβίωσης και αφήστε την οικογένεια ανέπαφη» αναφέρει χαρακτηριστικά.   

Δίνει έμφαση στην υιοθεσία και τονίζει τον κίνδυνο να διαλυθεί η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια: «Σας παρακαλώ, το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν και με τα δύο πρότυπα, ήτοι του πατέρα και της μητέρας. Σας παρακαλώ, μεριμνήστε να μην δημιουργηθεί κι άλλο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή». 

Λαοσυνάξεις ζητούν ιεράρχες -  Αντίθετος ο Ιερώνυμος 

Πολλοί ιεράρχες εισηγούνται να ξεκινήσουν οι λαοσυνάξεις, να διοργανώσει δηλαδή η Εκκλησία μεγάλο συλλαλητήριο. Ο κ. Ιερώνυμος είναι αντίθετος και αυτή είναι πάγια θέση του και  κρατά στάση αναμονής και ψυχραιμίας.

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων στην Εκκλησία είναι η δήλωση του Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεου, ο οποίος υποστήριξε ότι αν έχουμε «δυο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες να μεγαλώνουν παιδί θα αποδειχθεί με έρευνες ότι βλάπτει το παιδί», αλλά και του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιερόθεου ο οποίος αναρωτήθηκε  «αν αύριο κάποιος ζητήσει να συνάψει γάμο με ένα δέντρο, με ένα βάτραχο, με το κατοικίδιό του, θα το πούμε και αυτό γάμο; Πού θα σταματήσουμε το ξεχείλισμα του όρου γάμος;». 

Και ο Μητροπολίτης Σερρών ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Ιερά Σύνοδος.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top