Γάμος ομόφυλων: Χτυποκάρδια στα θρανία στη ΝΔ–Αναταραχή στην αντιπολίτευση

Οι διαφωνούντες και οι προβληματισμένοι βουλευτές σε όλα τα κόμματα   

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Φροντιστήριο» στη ΝΔ αλλά αναταραχή και στον ΣΥΡΙΖΑ (video Star)   

Αναταραχή στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος προκαλεί το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο της κυβέρνησης  για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.      

Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: Δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας

Χθες στη ΝΔ έγινε μια ουσιαστική κουβέντα, χωρίς κραυγές και ιαχές. Το κλίμα ήταν καλό, οι «αντιστάσεις» όμως πολλές, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η Κατερίνα Τσαμούρη. 

Οι αιχμές των υφυπουργών που διαφωνούν

Οι προβληματισμένοι υφυπουργοί Γιάννης Κεφαλογιάννης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης έθεσαν τις πιο σκληρές ερωτήσεις, για να γίνει ο  παρακάτω διάλογος:   

Γιάννης Κεφαλογιάννης - Υφυπουργός Άμυνας: Τι θα αναγράφεται στην ταυτότητα ενός παιδιού που υιοθετείται από ομόφυλο ζευγάρι και ειδικά στο σκέλος όνομα πατέρα και μητέρας; 

Άκης Σκέρτσος - Υπ. Επικρατείας : Θα γίνεται αναφορά σε «πατέρα και πατέρα» και «μητέρα και μητέρα».

Κων/νος Κυρανάκης - Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Να σταματήσετε να επικαλείστε το νόμο του 1946, γιατί τότε υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες ορφανά παιδιά. Ενώ σήμερα είναι προς υιοθεσία μόνο 8. 

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι προβληματρισμένοι υφυπουργοί της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης και Κ. Κυρανάκης

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι προβληματρισμένοι υφυπουργοί της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης και Κ. Κυρανάκης 

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για όσους καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 ή απείχαν, αλλά σήμερα λένε ότι τους καλύπτει για να υποβαθμίσουν το επικείμενο νομοσχέδιο. 

Επίθεση συνεργατών Σαμαρά στον Π. Μαρινάκη για όσα είπε στο briefing 

Αρκετοί βουλευτές πάντως δεν μεταπείστηκαν χθες, μεταξύ των οποίων οι: Καραγκούνης, Καραμανλή, Κατσαφάδος, Καστανιώτης, Γκιουλέκας, Βλαχάκος. 

Στον αντίποδα, αρκετοί νέοι βουλευτές εμφανίστηκαν θετικοί απέναντι στο νομοσχέδιο. Το ίδιο και άλλοι που απευθύνονται στη δεξαμενή των ψηφοφόρων της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς». 

Δεύτερη μέρα «φροντιστηρίου» στη ΝΔ  

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας είναι για δεύτερη ημέρα σε εξέλιξη αυτό το ιδιότυπο «φροντιστήριο», με τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες να είναι έντονη. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις τελευταίες πληροφορίες, γιατί και η σύνθεση της σημερινής ομάδας έχει αρκετούς διαφωνούντες με τη ρύθμιση. 

Η αλλαγή στη σημερινή σύνθεση είναι ότι αντί του Άδωνι Γεωργιάδη παρών είναι ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Βεβαίως, υπάρχουν και βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη που στηρίζουν τη ρύθμιση, αλλά έχουμε και μια ομάδα διαφωνούντων, κάποιοι εκ των οποίων είναι και θορυβώδεις. 

Οι διαφωνούντες βουλευτές του δεύτερου γκρουπ είναι: 

Θάνος Πλεύρης
Μίλτος Χρυσομάλλης
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Νότης Μηταράκης 
Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΝΔ: Οι διαφωνούντες βουλευτές με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΝΔ: Οι διαφωνούντες βουλευτές με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια  

Προβληματισμένοι φέρονται επίσης οι:    

Δημήτρης Μαρκόπουλος
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Γιώργος Στύλιος 
Περικλής Μαντάς

ΝΔ: Οι προβληματισμένοι βουλευτές με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

ΝΔ: Οι προβληματισμένοι βουλευτές με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών  

«Βελούδινη»  λύση με τον Μάκη Βορίδη - Στο τραπέζι η αποχή

Όσον αφορά τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη που και χθες και σήμερα ήταν στον «πρωινό καφέ», θα συζητήσει την οριστική του στάση με τον πρωθυπουργό. Ήδη έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα και η λογική είναι να υπάρξει ένας βελούδινος χειρισμός. Προφανώς και θα τοποθετηθεί στο Υπουργικό, υπάρχει, όμως, στο τραπέζι και το σενάριο της αποχής για τον υπουργό Επικρατείας. Όπως φαίνεται πάντως ο Πρωθυπουργός δεν θέλει μια ρήξη με τον κ. Βορίδη. 

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Διχάζει και κόμματα της αντιπολίτευσης  

Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών διχάζει ευρύτερα τα κόμματα, αλλά δημιουργούνται και οι συνθήκες να περάσει στη Βουλή με ευρύτερη πλειοψηφία, όπως μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια του Star Ράνια Τραγόμαλλου. 

Κασσελάκης στο Star: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια 

Όπως ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει να υπερψηφίσουν και οι 36 βουλευτές του κόμματος. Ωστόσο υπάρχουν 3 έως 5 βουλευτές που εμφανίζονται προβληματισμένοι, όπως η Αθηνά Λινού και οι Παύλος Πολάκης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η αριθμητική των αντιρρήσεων για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

ΣΥΡΙΖΑ: Η αριθμητική των αντιρρήσεων για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών  
 

Κασσελάκης: «Όποιος διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία, να σηκωθεί»

Στο ΠΑΣΟΚ οι 32 βουλευτές, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. 6  έως 10 φαίνεται να έχουν ενστάσεις και προβληματισμούς, όπως οι κύριοι Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και Σταύρος Μιχαηλίδης βουλευτές Λέσβου και Χίου αντίστοιχα.    

Στο «ναι» κινούνται πάντως η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, με 11 και 6 βουλευτές αντίστοιχα.   

Απέναντι στο νομοσχέδιο είναι το ΚΚΕ που εκφράζει ενστάσεις. Κατά του νομοσχεδίου είναι επίσης Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη που θα καταψηφίσουν.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top