Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ποιοι «φλερτάρουν» με την αποχή

Συνεδριάζει την Τρίτη η Ιεραρχία

Ολιγοήμερη παράταση πήρε η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λόγω της επιστροφής του πρωθυπουργού από το Νταβός με γρίπη και υψηλό πυρετό. Στη ΝΔ συνεχίζονται οι ασκήσεις αριθμητικής για το πόσοι βουλευτές θα υπερψηφίσουν, ενώ το πρωί της Τρίτης συγκαλείται η Ιεραρχία με τον γάμο ως αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από το φόρουμ του Νταβός με γρίπη Η1Ν1 και υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα το αυριανό υπουργικό συμβούλιο που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών να μικρή παράταση, ενδεχομένως για την Τετάρτη. 

Άννα Φόνσου: «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν λεφτά και θα βρουν τη λύση τους»

Με βάση τους υπολογισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει μια μαγιά 110-120 βουλευτών της ΝΔ που θα υπερψηφίσουν. Από την άλλη, αρκετοί διαφωνούντες αμφιταλαντεύονται μεταξύ αποχής και καταψήφισης. 

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Συνεδριάζει η Ιεραρχία

Σε αυτό το κλίμα, πάντως, στις 9 το πρωί συνέρχεται η Ολομέλεια της Ιεραρχίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το ανακοινωθέν θα εκφράζει τη διαφωνία της Εκκλησίας με τον γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα μοιραστεί στους πιστούς φυλλάδιο. Τα κηρύγματα των ιερέων, δε, αναμένονται πύρινα. 

Τι θα κάνουν υπουργοί και υφυπουργοί που διαφωνούν με τον γάμο

Υπάρχουν πληροφορίες για το πώς θα κινηθούν οι διαφωνούντες υπουργοί και υφυπουργοί, οι οποίοι θα κληθούν να τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες. Συμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star, Γιώργο Ευγενίδη, οι περισσότεροι μοιάζουν να έχουν σταθμίσει τα δεδομένα και να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στο Υπουργικό την άλλη εβδομάδα ο γάμος ομόφυλων

Είναι λίγες οι περίπτωσεις, όπου υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, ο Μάκης Βορίδης θα ανοίξει τα χαρτιά του στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα εκφράσει τις διαφωνίες του, αλλά φαίνεται να πηγαίνει προς την αποχή. 

Ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης ταλαντεύεται μεταξύ αποχής και αναγκαστικής υπερψήφισης. Αυτό που λέει σε συνεργάτες του είναι ότι εφόσον επιτραπεί στον Μάκη Βορίδη η αποχή, αυτό πρέπει να ισχύει και για άλλους υπουργούς που προβληματίζονται. Αντιστοίχως προβληματισμένοι, αλλά προς την υπερψήφιση Γιάννης Κεφαλογιάννης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

Προς την έξοδο η υφυπουργός Οικογένειας αν καταψηφίσει 

Αντιθέτως, ως αυτή την ώρα δεν έχουν καμφθεί οι ενστάσεις της υφυπουργού Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, η οποία είναι κόρη ιερέα και επιμένει να καταψηφίσει. Στο σενάριο αυτό, εκτιμάται ότι θα οδηγηθεί προς την έξοδο από την κυβέρνηση, αν δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή δεδομένων.

Ήδη ακούγεται το όνομα της βουλευτή Νεφέλης Χατζηϊωαννίδου για τη θέση της υφυπουργού. Υπάρχει και το σενάριο της αποχής για την κ. Κεφάλα, βεβαίως. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top