Ιερώνυμος: Παιδιά ομόφυλων να βαπτίζονται όταν μεγαλώσουν, αν το επιθυμούν

Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθετήθηκε για τις βαπτίσεις παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Ομόφυλα Ζευγάρια: Αντίθετοι στο νομοσχέδιο οι Ιεράρχες - βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 23/1/23

Για το ζήτημα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, με τους δύο ιεράρχες να συζητούν μεταξύ άλλων το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών,  την τεκνοθεσία και την τέλεση μυστηρίων της εκκλησίας που σχετίζονται με τον γάμο.

Ομόφυλα Ζευγάρια: Αντίθετοι στο νομοσχέδιο οι Ιεράρχες- Η ώρα των αποφάσεων

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος υπογράμμισε πως η «ελευθερία στον άνθρωπο είναι πολύ σπουδαίο πράγμα, κι αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε όλοι υπόψη. Και η Εκκλησία, αλλά και η Πολιτεία. Ούτε η Εκκλησία πρέπει να έχει την ξιφολόγχη έτοιμη, αλλά ούτε και η Πολιτεία να θέλει να βάλει δεσμά σε οποιοδήποτε χώρο μέσα στην πατρίδα μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο/ Eurokinissi Mπόνης Χρήστος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο/ Eurokinissi Mπόνης Χρήστος

Στην ίδια ερώτηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα».

Ειδικότερα, για  το θέμα της βάπτισης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την περασμένη Τρίτη 23/1, οι Ιεράρχες εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρόκειται να γίνει και άλλη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου. Σκοπός είναι να δουν από δω και πέρα με τι τρόπο θα αντιμετωπίσει η Εκκλησία τα όσα θα αποφασίσει η Κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top