Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση την Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας

«Καλπάζουν» τα κρούσματα

Σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου προχωρά το Υπουργείο Υγείας αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: «Κορύφωση τέλη Γενάρη με 7.500 κρούσματα τη μέρα»

Στην συνέντευξη τύπου θα είναι ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου.

Κορωνοϊός: Ξεπερνά το 30% η αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκο η αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων ξεπερνάει το 30%, κάτι που δείχνει την έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Τις αργίες, Σαββατοκύριακα, νύχτες, η πρωτοβάθμια κατεβάζει ρολά και ο θεσμός του προσωπικού γιατρού έχει αποτύχει. Έτσι όλοι οι δρόμοι για τους ασθενείς ακόμη και για τη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για τον κορωνοϊό οδηγούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία», σημειώνει.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.

Συμπληρώνει ότι «οι νοσοκομειακές ανεπτυγμένες παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές γέμισαν. Δεν φθάνουν τα κρεβάτια να καλύψουν τους ασθενείς που τελικά εισάγονται, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε κλίνες άλλων κλινικών, αυξάνοντας τον δείκτη νοσοκομειακών λοιμώξεων».

Κορωνοϊός: Ανησυχία ειδικών για την έξαρση των κρουσμάτων

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων, που ήδη πιέζουν τα επείγοντα των νοσοκομείων. 

Ανοίγουν τα σχολεία με τον κορωνοϊό σε έξαρση

Το φαινόμενο αναμένεται να γίνει πιο έντονο μετά την επαναλειτουργία των σχολείων. 

Μιλώντας στο Open η παθολόγος στο τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Ελένη Μπάγια, σημείωσε ότι χθες κατά τη διάρκεια της εφημερίας πήγαν στο νοσοκομείο περισσότερα από 800 άτομα. 

Ουρές για rapid και self test στα φαρμακεία πριν την επιστροφή στη δουλειά 

Σύμφωνα με την ίδια μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχει αύξηση 50% σε όσους νοσούν από κορωνοϊό και γρίπη. Στο τμήμα covid του νοσοκομείου υπήρχαν 120 με 140 άτομα τον περασμένο μήνα, ενώ τον Δεκέμβριο ξεπέρασαν τα 200. 

Προειδοποίησε τέλος ότι υπάρχει κίνδυνος και ενδονοσοκομειακής διασποράς, καθώς παρατηρείται ότι νοσούν ασθενείς και σε τμήματα, τα οποία ήταν «καθαρά» από κορωνοϊό. 

Kορωνοϊος: To comeback του Τσιόδρα σημαίνει εκ νέου συναγερμό 

Ήδη θάλαμοι εντός κλινικών μετατρέπονται και πάλι σε θαλάμους covid, ενώ όπως είπε η κ. Μπάγια, δεν υπάρχει χώρος για τους ασθενείς.

Κορωνοϊός: Στοιχεία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Στο νοσοκομείο της Νίκαιας χθες εισήχθησαν 80 ασθενείς με παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα από περίπου 45 πριν ένα μήνα.

Περίπου 100 ασθενείς επισκέπτονται τον «Ευαγγελισμό» στην εφημερία. Εισάγονται 80- 90 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Στο «Αττικόν» στην τελευταία εφημερία 5 Ιανουαρίου, εισήχθησαν 118 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου εισήχθησαν 86 ασθενείς.

Στο «Σισμανόγλειο» στις τελευταίες εφημερίες εξετάζονται 90 με 100 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και εισάγονται 30 με 35 ασθενείς.

Πριν ένα μήνα εξετάζονταν 80 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και γινόταν λιγότερες των 10 εισαγωγών.

Το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι «πρωταθλητής». Συνολικά οι εξεταζόμενοι ασθενείς στα ΤΕΠ ξεπερνούν τους 1.200 και οι εισαγωγές ασθενών με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα φτάνουν περί τους 120.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top