Κορωνοϊός: «Κορύφωση τέλη Γενάρη με 7.500 κρούσματα τη μέρα»

Εφιαλτική πρόβλεψη από τον καθηγητή Σαρηγιάννη

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η κορύφωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Ανοίγουν τα σχολεία με τον κορωνοϊό σε έξαρση

Μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προειδοποίησε ότι η κορύφωση του κορωνοϊού αναμένεται γύρω στις 23 – 24 Ιανουαρίου με περίπου 7.500 κρούσματα την ημέρα. 

Κορωνοϊός: Δοκιμάζει πάλι τις αντοχές του ΕΣΥ

«Η κορύφωση θα είναι νωρίτερα, γύρω στις 23-24 του Γενάρη με περίπου 7.500 κρούσματα, 7.100 θα έλεγα εγώ, την ημέρα», είπε ο κ. Σαρηγιάννης και πρόσθεσε:

Kορωνοϊος: To comeback του Τσιόδρα σημαίνει εκ νέου συναγερμό 

«Ο λόγος που βλέπουμε αυτήν τη διόρθωση είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ενημέρωση του κοινού, φορούν μάσκες, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει διασπορά και άλλαξε η συμπεριφορά. Θέλουμε να γλιτώσουμε τη διασπορά. Το να έρθει νωρίτερα σημαίνει ότι δε θα έχει μεγάλη διάρκεια ως κύμα. Αυτό μας διευκολύνει και σε ό,τι αφορά τις σοβαρές νοσήσεις και για τους θανάτους».

Κορωνοϊός: Τα... περίεργα συμπτώματα της μετάλλαξης JN.1 που έχει εξαπλωθεί

Τέλος ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση φαίνεται να είναι λίγο αργή, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι λίγο πιο ψυχρή και θα είμαστε κλεισμένοι σε πιο κλειστούς χώρους, αλλά και λόγω της συννοσηρότητας που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top