Θεσσαλονίκη: Γι’ αυτόν τον λόγο σκότωσε τον αστυνομικό ο Νορβηγός

Πώς ξεκίνησε ο καβγάς στην μπυραρία

Τι θα ισχυριστεί ο 44χρονος Νορβηγός στον ανακριτή για τον θάνατο του αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο αρχείου κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί στις 12:00 το μεσημέρι ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος σκότωσε έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον φίλο του κατά τη διάρκεια καβγά σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον Νορβηγό δολοφόνο του αστυνομικού

Σε βάρος του 44χρονου κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και για απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

O 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος σκότωσε έναν αστυνομικό σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη - Eurokinissi

O 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος σκότωσε έναν αστυνομικό σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη - Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: «Ποια είναι πιο ασφαλής χώρα η Ελλάδα ή η Νορβηγία»

Την ίδια ώρα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την αιτία του καβγά, που κανείς δεν περίμενε ότι θα είχε αυτή την τραγική κατάληξη. 

Ο Νορβηγός φέρεται να κάρφωσε το μαχαίρι στον αστυνομικό και στον φίλο του με αφορμή μια διαφωνία για το ποια είναι πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία

Ο Νορβηγός φέρεται να κάρφωσε το μαχαίρι στον αστυνομικό και στον φίλο του με αφορμή μια διαφωνία για το ποια είναι πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία

Σύμφωνα με την ΕΡΤ όλα ξεκίνησαν για το ποια είναι πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία. 

Τα λόγια του Νορβηγού πριν επιτεθεί - «Στην Ελλάδα είστε μπ...»

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει ''με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε''. Τον ρώτησα ''τί έκανες'' και μου είπε στα αγγλικά ''φεύγω''. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Θεσσαλονίκη: «Έχει ψυχική ασθένεια – Στα 17 του σκότωσαν τον φίλο του μπροστά στα μάτια του»

Ο δικηγόρος του δράστη, Θοδωρής Καραγιάννης μίλησε στον Alpha για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ο 44χρονος Νορβηγός πάσχει από ψυχική ασθένεια και βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. 

Θεσσαλονίκη: «Ήμουν μεθυσμένος, δεν ήξερα ότι τον σκότωσα»

«Δεν θα μπούμε σε καμία λογική να αμφισβητήσουμε τα δεδομένα. Η ανθρωποκτονία δεν αμφισβητείται. Ο θάνατος του αστυνομικού προήλθε από τις πράξεις του κατηγορουμένου, αυτό είναι δεδομένο. Αυτά που χρήζουν διερεύνησης είναι η κατάσταση μέθης στην οποία ήταν τόσο ο δράστης, όσο ενδεχομένως και οι υπόλοιποι, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες. Είναι διαφορετικό εάν υπήρξε συμπλοκή και κατέληξε, όπως κατέληξε και διαφορετικό εάν ο δράστης το ξεκίνησε μόνος του και χωρίς λόγο, είναι διαφορετικό εάν γνωρίζονταν ή όχι», είπε.

Ο 32χρονος αστυνομικός που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ο 32χρονος αστυνομικός που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Πρόσθεσε επίσης ότι ο δράστης δεν έχει ιστορικό φυλάκισης στην Ελλάδα και τόνισε ότι λαμβάνει επίδομα από τη χώρα του για ψυχιατρική νόσο. 

Θεσσαλονίκη: O Νορβηγός είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα στη χώρα του

«Το επίδομα που λαμβάνει είναι σύνταξη αναπηρίας, το λαμβάνει για ψυχιατρική νόσο, η οποία προήλθε γιατί όταν ήταν 17 - 18 ετών βρέθηκε ο ίδιος μάρτυρας δολοφονίας φίλου του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έπαιρνε την αγωγή του», είπε.

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω»

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι από τους αστυνομικούς ενημερώθηκε για τον θάνατο του αστυνομικού. 

Ο 32χρονος αστυνομικός μπήκε στη μέση για να προστατέψει τον φίλο του και δέχθηκε μαχαιριά στον λαιμό

Ο 32χρονος αστυνομικός μπήκε στη μέση για να προστατέψει τον φίλο του και δέχθηκε μαχαιριά στον λαιμό

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε

«Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι παλάμης και το κάρφωσε αρχικά στον θώρακα και στον μηρό του φίλου του αστυνομικού. Στη συνέχεια, όταν εκείνος μπήκε στη μέση για να τον προστατέψει, ο δράστης του κάρφωσε το μαχαίρι στον λαιμό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. 

Θεσσαλονίκη: Με μια μαχαιριά στον λαιμό δολοφονήθηκε ο αστυνομικός

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, στις 12:00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, ο φίλος του νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top