Θεσσαλονίκη: «Ήμουν μεθυσμένος, δεν ήξερα ότι τον σκότωσα»

Τι θα πει στην απολογία του ο Νορβηγός για τη δολοφονία του αστυνομικού

Τι θα πει ο Νορβηγός στην απολογία του / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον 44χρονο Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα, με αλεξίσφαιρο γιλέκο. «Ήμουν μεθυσμένος», θα αναφέρει στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον Νορβηγό δολοφόνο του αστυνομικού

Την ώρα που θα κηδεύεται αύριο ο 32χρονος αστυνομικός στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, ο Νορβηγός θα απολογείται στον ανακριτή για το αποτρόπαιο έγκλημα. 

Τα λόγια του Νορβηγού πριν επιτεθεί - «Στην Ελλάδα είστε μπ...»

Από τις δηλώσεις του συνήγορού του φαίνεται ότι η υπερασπιστική γραμμή θα στηριχθεί στο επιχείρημα της αυτοάμυνας και στο ότι ο Νορβηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ψυχοφάρμακα για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που όπως φαίνεται αντιμετωπίζει.

Θεσσαλονίκη: O Νορβηγός είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα στη χώρα του

Το εάν ισχύει αυτό μένει να διαπιστωθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά το σχέδιο της προανάκρισης και αφού είχε συνομιλήσει με τον δικηγόρο του φέρεται να είπε: «Ήμουν μεθυσμένος. Δεν ήξερα ότι τον είχα σκοτώσει. Ενημερώθηκα το απόγευμα όταν συνήλθα... Μαλώσαμε και την ώρα που τους επιτέθηκα δεχόμουν γροθιές».

Ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Ο 44χρονος Νορβηγός 

Ακόμα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε φυλακιστεί στο παρελθόν στη Νορβηγία. Δεν είναι γνωστό, όμως, αν ήταν έγκλειστος σε φυλακή για κάποιο αδίκημα ή σε ίδρυμα για ψυχιατρικούς λόγους. Η εισαγγελία και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνουν επίσημο αίτημα να δοθεί πλήρες ψυχιατρικό και ποινικό ιστορικό για τον κατηγορούμενο από τις νορβηγικές αρχές.

Θεσσαλονίκη: Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Νορβηγό

Ο 44χρονος Νορβηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και έχοντας συνεχώς το κεφάλι του κατεβασμένο. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Νορβηγό / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Θεσσαλονίκη: Η συζήτηση πριν τη δολοφονία

Ο μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Νορβηγός συζητούσε με τα δύο θύματα και άλλα άτομα για το ποια χώρα είναι περισσοτερο ασφαλής, η Νορβηγία ή η Ελλάδα. 

Ξανφικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι έβγαλε το μαχάιρι παλάμης και χτυπησε τον κουμπάρο του αστυνομικού. Εκείνος φώναξε ότι τον μαχαίρωσε και ο 32χρονος έτρεξε για να σώσει τον φίλο του. Η μανία του Νορβηγού ήταν τέτοια, που τον μαχαίρωσε στην αριστερή πλευρά του λαιμού.

Ο 44χρονος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς πατάει πάνω στην αναπηρία που έχει από τη χώρα του εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων. Τραγική ειρωνία: ο ίδιος ήταν μάρτυρας σε έγκλημα με θύμα έναν 15χρονο φίλο του. 27 χρόνια μετά, ο ίδιος δολοφονεί τον 32χρονο αστυνομικό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top