ΙQ: Λίγοι μπορούν να λύσουν αυτούς τους γρίφους - Θα τα καταφέρεις;

Διαθέσιμα ξανά τα επεισόδια του Α' Κύκλου της σειράς IQ 160 στο star.gr/tv

Η Πηνελόπη Μουρίκη που έχει IQ 160 λύνει όλους τους γρίφους και αποκρυπτογραφεί τα εγκλήματα σε χρόνο... ρεκόρ. Το πιθανότερο είναι ότι θα έλυνε και τους παρακάτω γρίφους. Μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις για να τεστάρεις τις ικανότητές σου!

Το IQ 160 επέστρεψε on demand. Δείτε όλα τα επεισόδια του Α' Κύκλου στο star.gr/tv μέχρι τις 10/12/23

Οι συγκεκριμένοι γρίφοι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και όποιος καταφέρει να βρει τη λύση, εκτιμάται ότι έχει πολύ υψηλό IQ. Ας τους δούμε αναλυτικά.

Ευάγγελος Κατσιούλης: Αυτός είναι ο Έλληνας με το υψηλότερο IQ στον κόσμο

Oι τρεις γρίφοι 

1. Στην παρακάτω διήγηση υπάρχει ένα λογικό λάθος, το οποίο πρέπει να εντοπίσετε: Πέντε τουρίστες πήγαν να δουν κάποιο κάστρο. Εκεί βρήκαν έναν χωρικό, τον οποίον ρώτησαν να τους πει ιστορίες που σχετίζονταν με το κάστρο. Ο χωρικός λοιπόν άρχισε να τους λέει την παρακάτω ιστορία: Ζούσαν κάποτε στο κάστρο αυτό, ένας βασιλιάς, μια βασίλισσα και ο γιος τους. Ένα βράδυ αποφάσισαν να πάνε να παρακολουθήσουν μια παράσταση. Ξεκινούν από το κάστρο με την άμαξά τους και την συνοδεία τους και αφού έφτασαν στο θέατρο, κάθισαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Μετά από λίγο η βασίλισσα συνειδητοποιεί ότι ξέχασε να φορέσει το αγαπημένο της δαχτυλίδι και λέει στον βασιλιά πως πρέπει να στείλουν κάποιον να της το φέρει. Αυτός που πήγε ήταν ο γιος του βασιλιά. Εν τω μεταξύ η βασίλισσα αποκοιμήθηκε και είδε στον ύπνο της ότι ο γιος της στον δρόμο για το δαχτυλίδι δέχτηκε επίθεση από ληστές οι οποίοι τον σκότωσαν. Ξυπνά τρομαγμένη και το πρώτο πράγμα που βλέπει μπροστά της είναι ο γιος της που μόλις είχε επιστρέψει. Τότε, από την χαρά και την συγκίνηση της που ο γιος της γύρισε ζωντανός, η βασίλισσα παθαίνει συγκοπή και πεθαίνει. Πού είναι το λάθος στα παραπάνω;

2. Κάποτε βρέθηκα μπροστά σε δύο φίλους που ήξερα ότι ο ένας λέει πάντοτε την αλήθεια και ο άλλος πότε αλήθεια και πότε ψέματα, αλλά δεν ήξερα ποιος είναι ποιος. Ρώτησα λοιπόν τον πρώτο εάν ο φίλος του λέει πάντα αλήθεια και εκείνος μου απάντησε. Αμέσως τότε κατάλαβα ποιος έλεγε πάντα αλήθεια και ποιος πότε αλήθεια και πότε ψέματα. Τι μου απάντησε; «Ναι» ή «όχι»;

Πώς να αυξήσεις το IQ σου - Δες έξι τρόπους για να το πετύχεις

3. Ένα ζευγάρι πήγε διακοπές στη Χαβάη. Έμειναν σε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ένα σχετικά έρημο εξοχικό μέρος. Κάθισαν εκεί μια εβδομάδα και μετά επέστρεψαν στο σπίτι τους στην Αθήνα. Περίπου ένα μήνα μετά την επιστροφή τους, η σύζυγος παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία και αναφέρει πως υπάρχει ένας νεκρός άντρας, πεσμένος μπρούμυτα, μέσα σε κάτι θάμνους κοντά στο δωμάτιο όπου έμεναν στη Χαβάη. Η αστυνομία κάνει τη σχετική έρευνα και πράγματι βρίσκει τον νεκρό άντρα ακριβώς στο σημείο και τη στάση που τους είχε υποδείξει η γυναίκα. Ο αστυνομικός θυμωμένος τη ρωτάει γιατί άργησε τόσο πολύ να αναφέρει το περιστατικό. Αυτή του εξηγεί τον λόγο και αυτός της λέει: «Κατάλαβα. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας». Ποια ήταν η δικαιολογία της γυναίκας για την καθυστέρηση που ικανοποίησε τον αστυνομικό;

Οι λύσεις

  • Το λάθος είναι πως ο χωρικός δεν μπορεί να γνώριζε τι όνειρο είδε η βασίλισσα, αφού μόλις ξύπνησε από αυτό, αμέσως πέθανε.
  • Εάν ο πρώτος λέει πάντα αλήθεια, θα απαντούσε “όχι”. Εάν λέει πότε αλήθεια και πότε ψέματα θα απαντούσε ή “ναι” ή “όχι”. Συμπεραίνουμε δηλαδή πως εάν η απάντηση που μου έδωσε ήταν “όχι”, δεν θα μπορούσα να βρω ποιος είναι ποιος. Αφού όμως κατάλαβα, θα πρέπει να μου απάντησε με “ναι”, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώτος λέει πότε αλήθεια και πότε ψέματα και ο δεύτερος πάντα αλήθεια.
  • Το ζευγάρι, όπως ήταν φυσικό, έβγαλε διάφορες φωτογραφίες στο ταξίδι του, μία από τις οποίες ήταν κοντά στο επίμαχο σημείο και στην οποία φαινόταν το πτώμα στο παρασκήνιο. Το συμβάν δεν έγινε αμέσως αντιληπτό, γιατί η προσοχή του ενός ήταν στραμμένη στον άλλον που φωτογραφιζόταν. Όταν όμως επέστρεψαν και έστειλαν τις φωτογραφίες για εμφάνιση (μετά από κάνα μήνα όπως συμβαίνει συνήθως), ανακάλυψαν το πτώμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top