Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για το ρήγμα στο πλοίο

Τη διερεύνηση του ζητήματος ζήτησε κι ο Δένδιας

Ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με τη ρυμούλκηση του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής.

Θεσσαλονίκη: Ρυμουλκήθηκε το ιστορικό «Βέλος» - Θα εκτιμηθεί η ζημιά του

Στο πλαίσιο αυτό παρήγγειλε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: πλημμελής διατήρηση μνημείου, φθορά μνημείου, φθορά πράγματος ιστορικής σημασίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (τα πρώτα δύο εμπίπτουν στο Νόμο Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Ο εισαγγελέας ζητεί να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συντήρηση και τον ελλιμενισμό του ιστορικού πλοίου, όπως επίσης η πραγματογνωμοσύνη για τις φθορές που υπέστη.

Τα έγγραφα συντήρησης και ελλιμενισμού αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδί» στη διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών, αναφέρουν πηγές της Εισαγγελίας.

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για το ρήγμα στο πλοίο

Παρέμβαση εισαγγελέα για το ρήγμα στο «Βέλος» / Eurokinissi

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για το ρήγμα στο πλοίο

Το ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» που προκλήθηκε από τη θαλασσοταραχή / Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: «Χτυπήθηκε» από τη φουρτούνα το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος

Δένδιας: Nα διερευνηθεί ο ελλιμενισμός του αντιτορπιλικού «Βέλος»

Νωρίτερα, τη διερεύνηση του ζητήματος του τόπου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Αυτό γνωστοποίησαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με αφορμή τις ζημιές που υπέστη στην πρύμνη το ιστορικό αντιτορπιλικό, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, το «Βέλος», που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο, ρυμουλκήθηκε στην προβλήτα 2 του λιμανιού, εκεί που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, όπου είναι πλέον προφυλαγμένο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top