Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο - Εκκενώνονται οικισμοί

Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι αρχές προχώρησαν σε εκκενώσεις οικισμών.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Αμυγδαλιά της Καρύστου στη νότια Εύβοια.

 

 

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στην Κάρυστο μεταφέρεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα απειλητική.

Φωτιά τώρα στην Εύβοια

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυναμώνουν το πύρινο μέτωπο / Φωτογραφία evima.gr

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπό της φωτιάς.

Οι κάτοικοι που βρισκόταν εκεί ακούγοντας τις εκκλήσεις των Αρχών για να απομακρυνθούν, κατευθύνθηκαν κυρίως προς γειτονικές παραλίες.

Μετά το χωριό Αμυγδαλιά που εκκενώθηκε πριν από λίγο στη Νότια Εύβοια, αυτή την ώρα γίνεται η εκκένωση και στο χωριό Πρινιά, αστυνομικοί μεταφέρουν τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση εναέρια μέσα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο μεταβαίνει και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κωσταντίνος Ψαρός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top