Τσίμπημα οχιάς: «Ήταν σε κωματώδη κατάσταση, ο χρόνος ήταν εναντίον μας»

Γιατρός του ΕΚΑΒ περιέγραψε πώς έσωσε την 39χρονη

Η είδηση τον περασμένο Μάιο, ότι οχιά τσίμπησε μια 39χρονη γυναίκα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην εντατική για αρκετές μέρες είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο γιατρός του ΕΚΑΒ που της έσωσε τη ζωή, μίλησε σήμερα και περιέγραψε τις δραματικές πρώτες στιγμές που κλήθηκε να τις προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Μητέρα 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου: «Δε γνωρίζαμε ότι έχει αλλεργία»

«Η Ιατρική δεν αλλάζει, όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές όταν δουλεύεις στον δρόμο, στο ασθενοφόρο και κάνουν το εγχείρημα μας μία μεγαλύτερη πρόκληση. Η μέρα εκείνη ήταν πολύ σημαντική μέρα, το περιστατικό διαχείρισης της Κωνσταντίνας ήταν πάρα πολύ δύσκολο, έπρεπε μέσα σε λίγα λεπτά να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την κρατήσουμε στη ζωή και να την παραδώσουμε στο ΤΕΠ και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Η διάσωση της Κωνσταντίνας ξεκινάει από τα πρώτα λεπτά που οι διασώστες προσφέρουν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες και μετά συνεχίζεται από εμάς που καταστείλουμε και διασωληνώνουμε την ίδια και φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς της προσφέραμε πρώτες βοήθειες», είπε στο MEGA ο ιατρός του ΕΚΑΒ, Γιάννης Δαλακάκης.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία ήταν η 39χρονη, ο κ. Δαλακαλάκης είπε:

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά

«Η κατάσταση της Κωνσταντίνας ήταν δύσκολη, ήταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Η εξέλιξη ήταν επιθετική, δηλαδή εξελίχθηκε ραγδαία το φαινόμενο του αλλεργικού σοκ, που είναι ο φόβος και ο τρόμος για εμάς. Μέσα σε λίγα λεπτά η ζωή της κινδύνεψε άμεσα. Είναι από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά περιστατικά που έχω αντιμετωπίσει γιατί ο χρόνος ήταν εναντίον μας. Θα το θυμάμαι για πάντα».

Τσίμπημα οχιάς: Πώς συνέβη το περιστατικό

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της 26ης Μαΐου, όταν η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος πήγε στο 64ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να εγκλωβίσει και να απομακρύνει μια οχιά που είχε εντοπίσει δάσκαλος.

Όμως η οχιά δάγκωσε τη γυναίκα τη στιγμή που την έπιασε, με αποτέλεσμα να πάθει αναφυλακτικό σοκ. Ο δάσκαλος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και αμέσως έφτασαν στο σχολείο δύο μοτοσικλετιστές διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι και ειδοποίησαν ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. 

Μάχη για τη ζωή της δίνει η ερπετολόγος που τη δάγκωσε φίδι 

Στο βίντεο από την διάσωση της κοπέλας καταγράφονται οι συγκλονιστικές προσπάθειες που καταβάλει ο γιατρός της κινητής μονάδας για να τη διασωληνώσει.

Ο γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσέφεραν επιτυχώς τις πρώτες βοήθειες στην 39χρονη και τη μετέφεραν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Η εθελόντρια ερπετολόγος και μητέρα ενός μικρού αγοριού έδωσε σκληρή μάχη στην εντατική για 8 μέρες, αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη. Έπειτα, βγήκε από την μονάδα της εντατικής, καθώς η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε σημαντική βελτίωση.

Τσίμπημα Οχιάς: «Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, δε θα υπήρχα σήμερα»

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες, η 39χρονη  εξιστόρησε τα όσα έζησε εκείνη τη μέρα και ευχαρίστησε θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ που της έσωσαν τη ζωή. 

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 39χρονη ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά

«Πήγα να απεγκλωβίσω το ζώο από το σχολείο. Κατά την επιχείρησή μου και με έναν λίγο λάθος χειρισμό δικό μου, δέχθηκα ένα δάγκωμα, το οποίο με έφερε σε μία δύσκολη κατάσταση» είπε η 39χρονη ερπετολόγος. «Εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Ζήτησα από τον δάσκαλο του σχολείου να έρθει σε άμεση επικοινωνία με το ΕΚΑΒ γιατί ένιωσα ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση» εξήγησε.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να τονίσω τη σημαντικότητα της ύπαρξης του ΕΚΑΒ. Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, εγώ δε θα υπήρχα, δε θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ και δε θα έκανα το βίντεο». 

Κλείνοντας, ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ και το προσωπικό για την άμεση και σωτήρια επέμβαση. «Αν με ρωτούσε κανείς, “Κωνσταντίνα, τι είναι για σένα το ΕΚΑΒ;” θα έλεγα “μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top