Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 39χρονη ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά

Η γυναίκα κλήθηκε να απομακρύνει το φίδι από σχολείο

39χρονη ερπετολόγος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από δάγκωμα οχιάς (Video Star) 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μία 39χρονη ερπετολόγος, η οποία δαγκώθηκε από οχιά, όταν κλήθηκε να την απομακρύνει από σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Όλα συνέβησαν σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι μέσα στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Ο επιστάτης άμεσα ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», όπως μεταδίδει το voria.gr.

Ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας μια σκούπα και στη συνέχεια η ερπετολόγος φορώντας ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.

Το σχολείο όπου εντοπίστηκε η οχιά και προσπάθησε να την απομακρύνει η ερπετολόγος- Τη δάγκωσε και υπέστη αναφυλακτικό σοκ/ voria.gr

Το σχολείο όπου εντοπίστηκε η οχιά και προσπάθησε να την απομακρύνει η ερπετολόγος- Τη δάγκωσε και υπέστη αναφυλακτικό σοκ/ voria.gr

Η γυναίκα κατάφερε να κλείσει την οχιά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσει μέσα στο όχημά της πριν αρχίσει να καταρρέει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς υπέστη αναφυλακτικό σοκ. Η 39χρονη φέρεται στην αρχή να εκτίμησε πως είχε περιθώριο ενός 24ωρου, ωστόσο η κατάσταση της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ, πρώτα έφτασαν δυο δικυκλιστές και στη συνέχεια ασθενοφόρο που μετέφερε διασωληνωμένη την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου νοσηλεύεται στην Α' ΜΕΘ αιμοδυναμικά ασταθής και σε κρίσιμη κατάσταση. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε ένα νερόφιδο στις ρόδες οχήματος, πάλι στην οδό Γιαννιτσών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top