Μητέρα 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου: «Δε γνωρίζαμε ότι έχει αλλεργία»

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της μετά το δάγκωμα από οχιά

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση υγείας της 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου που δαγκώθηκε από οχιά, όταν κλήθηκε να την απομακρύνει από προαύλιο χώρο σχολείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. 

Η γυναίκα συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, μετά το αναφυλακτικό σοκ που υπέστη από το δάγκωμα του φιδιού. Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η ερπετολόγος που τη δάγκωσε φίδι 

«Σταθερά αλλά είμαστε σε αναμονή. Έχει πάθει αλλεργικό σοκ. Της έβαλαν διάφορα φάρμακα και το αντιμετωπίζουμε. Παρακολουθείται, εν αναμονή να αντιδράσει ο οργανισμός» είπε η μητέρα της στον Στρατή Λημνιό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως πρόσθεσε η μητέρα της 39χρονης: «Η Κωνσταντίνα είναι εθελόντρια σε πολλές ομάδες με ζώα. Κάνει εθελοντισμό όπου καθαρίζουν ακτές, δάση. Τρέχει παντού. Πήρε μια εκπαίδευση για ερπετά. Είχε κληθεί κανά - δυο φορές και σε άλλες περιπτώσεις».

Έβγαλε αλλεργία την οποία δε γνωρίζαμε, ούτε εμείς, ούτε εκείνη

Ο εθελοντής περίθαλψης ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης, τόνισε πως όταν εντοπίζει κανείς ένα φίδι θα πρέπει να καλέσει κάποιον ειδικό. Ο ίδιος ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» ότι οι ειδικοί πάντα φοράνε διπλά γάντια για να προστατευτούν, ενώ έχουν μαζί τους πάντα ένα ειδικό εργαλείο για να απομακρύνουν με ασφάλεια το ζώο.

Όσα είπαν στην εκπομπή  «Κοινωνία ώρα Mega» ο εθελοντής περίθαλψης ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης και ο υπεύθυνος περίθαλψης ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς» Νίκος Παναγιωτόπουλος

Όσα είπαν στην εκπομπή  «Κοινωνία ώρα Mega» ο εθελοντής περίθαλψης ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης και ο υπεύθυνος περίθαλψης ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς» Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακόμη, ανέφερε ότι οι ειδικοί πάντα ζητάνε αρχικά φωτογραφία του ζώου για να διαπιστωθεί τι είναι. «Αν είναι οχιά τότε δεν επιχειρούμε», είπε.

Ήταν η κακιά στιγμή, πραγματικά. Ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε

Ο κ.Γερονυμάκης πρόσθεσε ότι η 39χρονη δεν είναι ερπετολόγος αλλά εθελόντρια που ασχολείται με τα φίδια. Έπαθε αναφυλακτικό σοκ, προφανώς μη γνωρίζοντας ότι έχει αλλεργία στο δάγκωμά τους. 

Φίδι στον ποταμό Άωο στον νομό Ηπείρου/ Intime Toτσίδης Δημήτρης

Φίδι στον ποταμό Αώο στον νομό Ηπείρου/ Intime Toτσίδης Δημήτρης

Πώς έγινε το περιστατικό με το φίδι στον Εύοσμο

Όλα ξεκίνησαν όταν το φίδι εντοπίστηκε σε αυλή του σχολείου στη Θεσσαλονίκη από άνδρα που εργαζόταν σε συνεργείο καθαρισμού.
Αμέσως έγινε κλήση στην Πυροσβεστική και στην υπηρεσία ερπετολόγων, με την 39χρονη να καταφθάνει στο σχολείο για να απομακρύνει το φίδι. Ωστόσο, στην προσπάθειά της να πιάσει την οχιά με γάντι εκείνη τη δάγκωσε, με αποτέλεσμα η 39χρονη να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 39χρονη ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά

Στο σημείο κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο, με τον γιατρό του οποίου να προχωρά σε διασωλήνωσή της, καθώς η υγεία της παρουσίασε σημαντική επιδείνωση.

Άγρια ζώα: Τι πρέπει να προσέχουμε

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος περίθαλψης ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», έδωσε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει κανείς σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο φίδι.

Αρχικά, αποφεύγουμε να έρθουμε σε επαφή με κανένα ζώο, ειδικά εάν δεν έχουμε γνώση επί του θέματος ή δεν έχουμε πάρει συμβουλές ειδικού.

Ιδιαίτερα, συνίσταται να μην ασχοληθούμε καθόλου εάν δεν έχουμε τα κατάλληλα μέσα και γνώσεις για να το απομακρύνουμε. Ακόμα, τόνισε πως θα πρέπει να υπολογίσουμε την οικολογία του ζώου και να δούμε πως συμπεριφέρεται.

Εκείνο που προέχει είναι να θέσουμε σε προτεραιότητα τη δική μας ασφάλεια, καθώς και των γύρω μας, ενώ θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως όλα τα ζώα έχουν μηχανισμούς άμυνας που πρέπει να τους γνωρίζουμε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top