Υποκλοπές: Ποινική αναβάθμιση της έρευνας

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

O Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε πριν από λίγες μέρες στο σκάνδαλο των υποκλοπών κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης - Βίντεο αρχείου Mega

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη αναβαθμίζει τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών

Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία χειρίζεται ως σήμερα την υπόθεση, ζητά να διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο τις σχετικές δικογραφίες, προκειμένου η έρευνα να διενεργηθεί στο εξής από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

Follow up στο debate από Τσίπρα με επίθεση σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι της αναβάθμισης της έρευνας, η οποία έχει ξεκινήσει πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο.

Τονίζεται ότι η έρευνα αφορά σε θέμα «μείζονος σημασίας» και λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της, «υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων».

Debate: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές

Επισημαίνεται ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2022 και δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ διευκρινίζεται, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα αναλάβει στο εξής θα λάβει υπόψη του όλο το υλικό που έχει ήδη συγκεντρωθεί και προφανώς δε θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Η παραγγελία κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Εφετών.

Αναλυτικά η παραγγελία:

Προς Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση.

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: Να ερευνηθεί αλλά δε συνδέω τον πρωθυπουργό

Από τον Απρίλιο του 2022 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, η οποία ακόμα δεν έχει περατωθεί.

Νέο δημοσίευμα για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ

Επειδή η υπόθεση αυτή α) είναι εξαιρετικής φύσης και μείζονος σημασίας και απαιτείται η αναβάθμιση της σχετικής έρευνας και β) από την καθυστέρηση περάτωσης της πέραν των σχετικών για το θέμα αυτό καταγγελιών υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων, παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ να διενεργήσετε προσωπικά προκαταρκτική εξέταση στην οποία να ενσωματώσετε και το αποδεικτικό υλικό που μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί και να μας υποβάλετε τη σχετική δικογραφία με αιτιολογημένο πόρισμα σας.

Φάκελος ΑΔΑΕ για υποκλοπές: Ένας υπουργός και άλλοι 5 στόχοι της ΕΥΠ 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελία Εφετών, προς τις οποίες κοινοποιείται η παραγγελία μας αυτή, πρέπει από τη λήψη της, να απέχουν από κάθε σχετική ενέργεια και να μας διαβιβάσουν άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, η μεν πρώτη Υπηρεσία τις σχετικές με το θέμα δικογραφίες (ήτοι τη δικογραφία που σχηματίστηκε στις 15-11-2022 μετά το συσχετισμό όλων των σχετικών με την υπόθεση δικογραφιών ΑΑ2022/23, καθώς και όσες άλλες συσχετίστηκαν στη συνέχεια με αυτήν-ΑΑ2022/1124, ΑΑ2022/1101,Ε2022/4518, Ε2023/1670 αμφότερες δε κάθε έγγραφο, πόρισμα κ.λ.π. στοιχεία που ανάγονται στο ίδιο θέμα και περιέρχονται σ’ αυτές.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top