Φάκελος ΑΔΑΕ για υποκλοπές: Ένας υπουργός και άλλοι 5 στόχοι της ΕΥΠ 

Οι έρευνες της ΑΔΑΕ που οδήγησαν στις αποκαλύψεις    

Το ρεπορτάζ του Star για την έρευνα της ΑΔΑΕ και τους στόχους των υποκλοπών της ΕΥΠ    

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η απόφαση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, να δώσει σε όλους  τους πολιτικούς αρχηγούς, τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η ανεξάρτητη αρχή για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές της ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 6 πρόσωπα, έναν πολιτικό και 5 ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. 

Πρόταση μομφής ετοιμάζεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο φάκελος, όπως αυτός που κρατούσε στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Ράμμου, έφτασε στα γραφεία όλων των πολιτικών αρχηγών, του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Δικαιοσύνης. 

Οι έξι στόχοι της ΕΥΠ 

Σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς να τους κατονομάζει, ο φάκελος αναφέρεται ο  6 στόχους της ΕΥΠ. Ένας ήταν εν ενεργεία υπουργός. Η παρακολούθησή του έγινε μετά από εισαγγελική εντολή και διήρκησε περίπου 10 μήνες. 

Οι άλλοι 5, ήταν ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρακολουθούνταν μέχρι και τον Μάιο του 2022 συνολικά για δύο χρόνια και μετά από εισαγγελική εντολή. 

Τσίπρας:  το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία επισήμανε με νόημα ότι θεσμοί λειτουργούν για το θέμα αυτό  κατά περίπτωση. 

Υποκλοπές: Συνάντηση Τσίπρα με πρόεδρο ΑΔΑΕ και σφοδρή σύγκρουση με ΝΔ 

«Φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε στη συνομιλία του με την ΠτΔ, η οποία ανέφερε από την πλευρά της: «έχουν καθήκον οι αρμόδιες αρχές να προστατεύουν  τόσο το αγαθό της εθνικής ασφάλειας όσο και τα δικαιώματα των πολιτών».  

Ο Α. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

Ο Α. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου 

Οι έρευνες της ΑΔΑΕ που οδήγησαν στις αποκαλύψεις

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί πάλι τα γραφεία της ΑΔΑΕ και ζήτησε να ενημερωθεί για πιθανές άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου για πρόσωπα με σημαντικό θεσμικό ρόλο.

3 από τους 6 στόχους των υποκλοπών σύμφωνα με δημοσιεύματα

3 από τους 6 στόχους των υποκλοπών σύμφωνα με δημοσιεύματα 

Τότε τα δημοσιεύματα μιλούσαν για παρακολούθηση μεταξύ άλλων του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου,  του τέως αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση, του πρώην και νυν διευθυντή εξοπλισμών, του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρου Διακόπουλου.  

Documento: Νέο δημοσίευμα για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top